Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Piyasalar ABD-Çin ticaret savaşı endişeleri ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin gölgesinde kalmaya devam ederken, dolar/TL bu sabah 5.80 seviyesinin üzerinde hareket ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Son dönemde ciddi değer kaybı gözlenen TL dün bir düzeltme hareketi yaparak yönünü 5.80 seviyesinin altına çevirirken, gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performansı gösteren para birimi oldu.

Dolar/TL 5.8214/5.8263'den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ABD ile Çin arasında iki yıldır devam eden ticaret anlaşmazlığı küresel ekonomiye giderek daha fazla zarar vererek politika yapıcıları ekonomik büyümeyi canlandırmak için faiz indirimleri ve yeni destek tedbirleri ile karşılık vermeye zorluyor.

ABD-Çin ticaret savaşına yönelik endişelerle Pazartesi illikit piyasada TL'de stop loss (zarar-kes) emirlerinin çalışmasıyla dolar/TL 6.47'ye kadar yükselmiş ancak kalıcı olamamıştı.

Bankacılar kurda 5.75 seviyesine kadar olabilecek bir çekilmenin düzeltme hareketi olarak görülmesi gerektiğini belirtirken, yukarıda ise 5.85 seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Analistler Türkiye ekonomisine yönelik güvensizliğin TL'yi daha kırılgan kıldığına, küresel risk iştahı ve Türkiye'ye yönelik algının hala bozuk olması nedeniyle TL'de baskının devam edebileceğine dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.