Hava Durumu

Annelerinin ölüsüyle 8 saat yolculuk yaptılar

Yeni hayatına başlamak için sabırsızlıkla uçağa binen 46 yaşındaki ebe Helen Rhodes ailesinin gözleri önünde hayatını kaybetti. Talihsiz kadının kocası ve çocukları 8 saat boyunca yanlarında Helen'in cansız bedeni ile yolculuğa devam etmek zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Annelerinin ölüsüyle 8 saat yolculuk yaptılar

15 yıl boyunca yaşadıkları Hong Kong'dan ayrılarak İngiltere'de yeni bir sayfa açmaya hazırlanan aile, bindikleri uçakta hayatlarının en acı olayını yaşadı.

UÇAKTA HAYATINI KAYBETTİ

İngiliz vatandaşı Helen Rhodes, 5 Ağustos'ta kocası ve çocukları ile Hong Kong'dan İngiltere'ye gitmek için bindiği uçakta hayatını kaybetti.

Kocası ve çocukları 46 yaşındaki kadının uçuşun başlamasından kısa bir süre sonra tepkisiz kaldığını fark etti. Tüm çabalara rağmen uyandırılamayan kadının uykusunda hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

8 SAAT BOYUNCA CANSIZ BEDENLE YOLCULUKLARINA DEVAM ETTİLER

Helen'in 49 yaşındaki kocası Simon, çocukları Nathan ve Emma ani ölüm karşısında harap olurken, 8 saat saat boyunca yan koltukta çok sevdikleri annelerinin cansız bedeni ile yolculuğa devam etmek zorunda kaldılar.

Korkunç olay sonrası uçak Almanya'nın Frankfurt kentine indi, Helen'in cansız bedeni burada bırakıldı, ailenin kalan üyeleri İngiltere'ye döndü.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI: 21 BİN POUND TOPLANDI

Ebe olarak görev yapan kadının ölüm haberi hem Hong Kong hem de İngiltere'deki yakınlarını şoke etti. Ailenin yakın dostu Jayne Jeje, cenaze masraflarına yardımcı olmak için GofundMe'de bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında şimdiden 21 bin pound para toplandığını açıklayan Jeje, "Olanları anlamıyorum. Çok sağlıklı ve zinde bir insandı, yıllarca tıp alanında çalıştı. 15 yıl önce Hong Kong'a taşındılar. Kalıcı olarak ülkelerine dönmeyi planlıyorlardı. Çocuklar şimdi dedelerinin yanında. Yaşadıkları olay onlar için korkunç bir şey olmalı. " ifadelerini kullandı.

EVLERİNİ YAPTIRIP YENİ BİR HAYATA BAŞLAYACAKLARDI

Ailenin İngiltere'deki evlerini yaptırarak, yeni bir hayata başlamak için çok heyecanlı olduğunu anlatan başka bir komşu, "Orada harika bir hayatları vardı ancak buraya gelmek için sabırsızlanıyorlardı." dedi.

Helen'in anne babasını pandeminin başından beri görmediği ve acılı anne babanın konuşamayacak kadar kötü durumda olduğu öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Guardian'a yaptığı açıklamada "Uçuş sırasında ölen vatandaşımızın ailesine destek oluyoruz ve yerel yetkililerle temas halindeyiz" ifadeleri kullanıldı.

Talihsiz kadının kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.