Hava Durumu

Bir aile yok oldu! Çöken binada hayatını kaybedenler için cenaze töreni

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran'da yarısı çöken 13 katlı binanın enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarında bulunan ölü sayısı 36'ya yükseldi. Felaketten 12 gün sonra hayatını kaybedenler için ilk cenaze töreni düzenlendi. 4 kişilik Guara ailesi, sevdikleri tarafından gömüldü. Bununla birlikte, 109'dan fazla kişinin hala kayıp, 70'inin ise enkaz altında olduğu doğrulandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir aile yok oldu! Çöken binada hayatını kaybedenler için cenaze töreni

52 yaşındaki Marcus, 42 yaşındaki Ana ve çiftin kızları 10 yaşındaki Lucia ve 4 yaşındaki Emma'dan oluşan Guara ailesi, 24 Haziran'da Champlain Towers South adlı bina çöktüğünde öldüğü bilinen 36 kişi arasında yer alıyor.

HAYATTA KALAN BİRİNİ BULMA ŞANSI ÇOK AZ

Uzmanlar, hayatta kalanları bulma şansının artık zayıf olduğu konusunda uyarırken, kurtarma ekipleri, 13 katlı binanın enkazını hala dikkatli bir şekilde arıyor.

İKİ KARDEŞ AYNI TABUTTA GÖMÜLDÜ

Bununla birlikte cenaze töreni Guara ailesinin  ibadet ettiği Katolik kilisesi  St. Joseph's'de, enkazdan sadece birkaç blok ötede gerçekleşti. Kiliseye üç tabut getirildi. Aile, kız kardeşleri pembe ve mor kurdelelerle süslenmiş bir tabutta birlikte gömmeye karar verdi. İki kardeş, çöken binanın en genç kurbanları arasında yer alıyor. 

Ailenin binanın sekizinci katında yaşadığı belirtildi. Birkaç hayır kurumu için para toplayan bir satış müdürü olan Marcus Guara, olaydan iki gün sonra ilk bulunan kişi oldu. Anne Guara ve iki kızının cansız bedeni ise dört gün sonra ortaya çıkarıldı.

Kilisede konuşan Marcus Guara'nın kuzeni Peter Milián, çiftin çocuklarıyla birlikte öldüğü gerçeğinin kendisini rahatlattığını söyledi.

Milián, "Kulağa ne kadar ironik gelse de, Tanrı'nın onları Lucia ve Emma olmadan acı çektirmeyerek aldığına inanıyorum" dedi.

Diğer taraftan, Miami-Dade İlçesi İtfaiye Şefi Alan Cominsky'ye göre, kurtarma ekipleri şimdiye kadar bölgeden 124 tondan fazla enkaz çıkardı. 

Gazetecilere açıklama yapan Cominsky, "Maalesef olumlu bir şey görmüyoruz" dedi.

ELSA KASIRGASI ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Bina enkazındanki kurtarma çalışmaları şu anda kente güneyden yaklaşan Elsa Kasırgasından  gelen şiddetli rüzgar nedeniyle daha da yavaşladı. Surfside Belediye Başkanı Charles Burket gazetecilere verdiği demeçte, "Rüzgar, çok ağır enkazları hareket ettiren büyük vinçleri engelliyor" dedi.

Bu arada yetkililer, potansiyel yapısal hataları tespit etmek için bölgedeki diğer blokları inceliyor. 40 yaşındaki Champlain Towers South'un parçalanmasına neyin sebep olduğu belirsizliğini koruyor. Ancak 2018'de yapılan bir inceleme, orijinal tasarımdaki "büyük" kusurları işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.