Hava Durumu

Canfrac'ın talihi: 51 yıl sonra beş yıldızlı bir otel olacak

''Dağların Titanik'i'' olarak bilinen İspanya- Fransa hattında bulunan Canfrac Tren İstasyonu artık otel olarak kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Canfrac'ın talihi: 51 yıl sonra beş yıldızlı bir otel olacak

Guardian'ın aktardığı habere göre, ''Avrupa'nın en şansızı'' olarak bilinen tren istasyonu artık otel olarak kullanılacak. Tren istasyonu tarihsel süreçler içinde yangın yaşamış, raydan çıkma olayları ve savaşlar nedeniyle bakıma muhtaç hale gelmişti.

Tarihler 1929'u gösterdiğinde dünyada yaşanmış en büyük kriz dönemi Büyük Buhran'da açılan tren istasyonu iki yıl geçtikten sonra bir yangın yaşadı ve hasar aldı.

1936 yılında ise İspanya İç Savaşı başlamış ardından da takvimler II. Dünya Savaşı'nı göstermişti. Bu dilimde İspanya'da Franco dönemi denilen diktatörlük dönemine tanıklık edilmişti

1950 dilimine kadar uluslararası demiryolu trafiğe kapandı. Teknik nedenler nedeniyle de Avrupa'nın en şanssızı olarak bilinen istasyon, güncel olarak İspanya'nın iç hizmetinde kullanımdaydı.

104 odalı bir otele dönüştürülecek olan tren istasyonu, Aragón bölgesel hükûmeti ve Barceló Hotel tarafından mimar Joaquín Magrazó ve Fernando Use tarafından tasarlanacak. Bölgesel hükûmet rayların onarımı için katkıda bulunacak.

Guardian, ''2020'de Fransa ve İspanya'nın iki ülkeyi birbirine bağlayan 7,8 km'lik Somport Tüneli'nin yeniden açılması için çalışmaya başlamayı kabul ettiğini ve AB'nin desteğiyle Canfranc hattının ve istasyonunun 2026 yılına kadar tamamen faaliyete geçmesi umulduğunu'' dile getirdi.

El Canfranc, ''Historia de un tren de leyanda'' ' (Canfranc, efsanevi bir trenin hikayesi) kitabının yazarı Alfonso Marco, tren istasyonu için kullanılan ''Titanik'' lakabını kabul etmiyor.

Marco, istasyonun 1853'te tasarlandığını ve istasyonun kavramsal ve teknik olarak 19. yüzyıla ait olduğunu söylerken asıl sorunun istasyonun 1928'e kadar tamamlanamaması olduğunu dile getirdi.

Görsel: Turismo de Aragón

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.