Hava Durumu

Eksi 15 derecede kabus! Dağın zirvesine çıktıktan sonra...

Hafta sonu dağa tırmanış yapmak isteyen üç arkadaş başlarına geleceklerden habersizdi. Dağın zirvesine ulaştıktan sonra başlarına gelen tüyler ürpertici olaylar dünyayı dehşete düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eksi 15 derecede kabus! Dağın zirvesine çıktıktan sonra...

Dünyanın konuştuğu trajedi İtalya'da medyana geldi... İki genç kadın, Alpler'de katıldıkları bir dağ turunda "yanlış giysiler giydikleri için" donarak hayatını kaybetti.

29 yaşındaki Martina Sviluppo ve 28 yaşındaki Paola Viscardi, hafta sonu Pennine Alpleri'nin doğu kesimindeki bir grup dağ olan Monte Rosa Masifi'nin bir parçası olan Vincent Piramidi dağına tırmanırken öldüler.

İtalya'nın Piedmont bölgesi ve Aosta Vadisi ile İsviçre'nin Valais bölgesi arasında yer alıyor. Piedmont bölgesinde yaşayan yakın arkadaşlar, 27 yaşındaki arkadaşları Valerio Zolla ile birlikte, hava tahmini uyarılarına rağmen Cumartesi günlerini dağın zirvesine tırmanış yaparak geçirmeye karar verdiler.

İtalyan medyasında çıkan haberlere göre dağcılar, güvenli bir şekilde dağın zirvesine ulaşmayı başardı. Ancak iniş sırasında yollarını kaybettiler ve doğru yolu bulmak için etrafta dolaşmaya başladılar.

ZİRVEDE FIRTINA ÇIKTI 

Alçak bulutlardan gelen sisle birlikte hala yüksek bir irtifada bulunmaları nedeniyle görüş mesafeleri çok kısıtlıyfı. Üç arkadaş doğru yolu ararken fırtına ve şiddetli rüzgar çıktı.

Dağcılar Aosta'daki kurtarma merkezine ilk yardım çağrılarını yaptılar, ancak saat tam konumlarını belirtemediler. Diğer tüm telefon görüşmeleri de fırtına nedeniyle kesildi.

HELİKOPTER İNİŞ YAPAMADI 

Gençleri kurtarmak için helikopter gönderildi ancak kötü hava koşulları nedeniyle iniş yapamadı. Bir grup daha sonra dağdaki daha alçak bir kulübeden yaya olarak yola çıktı ancak zamanında ulaşamadılar.

İtalyan La Repubblica gazetesinde yer alan habere göre, genç kadınlardan biri, yardım geldikten kısa süre sonra hayatını kaybetti.

TEDAVİ ALTINDA 

Diğeri ise yakınlardaki bir kulübeye götürüldü, ancak doktorlar onu hayata döndürmeyi başaramadı. Hipotermi geçiren 27 yaşındaki Valerio Zolla ise hayata tutunmayı başardı.

Zolla, İsviçre'deki bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Kurtarma ekipleri açıklama yaparak, grubun normal hava koşullarında bir tırmanış için iyi donanımlı olduğunu aktardı.

HİSSEDİLEN EKSİ 15 DERECE 

Ancak gençlerin tırmanış sırasında giydiği kıyafetlerin, geceleri açık havada uzun süre kormak üzere tasarlanmadığı belirtildi.

İtalyan medyasında çıkan haberlere göre Meteorolog Valentina Acordon, dağdaki sıcaklığın eksi 4 derece olduğunu ancak kuvvetli rüzgarlar nedeniyle eksi 15 gibi hissedildiğini aktardı.

Hem İtalyan basını, hem de dünya medyası, 28 ve 29 yaşındaki genç kadınların ölümünü manşetten veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.