Hava Durumu

İsrail'de bayram kutlamalarında izdiham: 44 kişi öldü!

İsrail'in kuzeyinde, Safed kenti yakınlarında bulunan Meron Dağı'nda Lag BaOmer Bayramı'nın kutlandığı alandaki izdiham nedeniyle 44 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail'de bayram kutlamalarında izdiham: 44 kişi öldü!

Meron Dağı'ndaki kutlamalar sırasında, gece yarısından sonra nedeni bilinmeyen izdiham oluştu.

Olayda ağır yaralananlar olduğu bilgisi üzerine bölgeye 6 ambulans helikopter gönderildi, çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, olayın "ağır felaket" olduğunu ve yaralıların iyileşmesi için dua ettiklerini dile getirdi.

İsrail'de, Lag BaOmer Bayramı kutlamalarında yaşanan izdihamda en az 38 kişinin öldüğü bildirildi https://t.co/Q2OmFQfqdQ pic.twitter.com/7hce5nyalk

-- ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) April 30, 2021

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde ise izdihamda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 103 kişinin yaralandığı, yaralılardan 44'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Ayrıca, bölgede bir sahra hastanesi kurulduğu, yoğunluktan dolayı telefon şebekelerinde sorun yaşandığı dile getirildi.

İsrail'de Lag BaOmer Bayramı kutlamalarında sahnenin çökmesi sonucu 20'si ağır 50 kişi yaralandı https://t.co/Q2OmFQfqdQ pic.twitter.com/UhFIG2zhcV

-- ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) April 30, 2021

İsrail polisinin Meron Dağı'ndaki izdihama ilişkin soruşturma başlattığı da kaydedildi.

Yerel basın, önce kutlamanın yapıldığı alandaki sahne veya platformun çöktüğünü aktarmış ancak daha sonra bunu düzeltmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.