Hava Durumu

Rusya, Fransız Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Rusya, Fransız Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne'nin Moskova ile görüşmenin “yararlı” olmadığını belirten açıklamalarının ardından, Moskova Büyükelçisi Pierre Levy'i bakanlığa çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 21:27
Kaynak: İHA
Rusya, Fransız Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Fransız Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Rusya ile görüşmenin artık “yararlı” olmadığını belirten açıklamaları sonrası iki ülke arasında diplomatik kriz yaşandı. Rusya, Fransa’nın Moskova Büyükelçisi Pierre Levy'i bakanlığa çağırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sejourne’nin açıklamalarının kabul edilemez olduğu ve gerçeklikle hiçbir ilgisinin olmadığı vurgulandı.
Açıklamada, Fransız bakanın açıklamaları “Fransız tarafının bilinçli ve kasıtlı bir eylemi” olarak nitelendirilerek, iki ülke arasındaki diyaloğun zayıflamasına neden olabileceği ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.