Hava Durumu

Silahlı saldırıya uğrayan Hollandalı ünlü gazeteci hayatını kaybetti

Geçtiğimiz hafta, akşam saatlerinde Amsterdam'ın merkezinde silahlı saldırıya uğrayan Hollanda'nın tanınmış gazeteci ve televizyon programcılarından Peter R. de Vries'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Silahlı saldırıya uğrayan Hollandalı ünlü gazeteci hayatını kaybetti

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da RTL televizyonu stüdyosunda katıldığı programın ardından aracına doğru yürürken silahlı saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci Peter R. de Vries'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayda, Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, savcılık ve polis yetkilileriyle düzenlediği basın toplantısında, Vries'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ciddi olduğunu belirtmişti. 

Vries'in cesur bir gazeteci olduğunu söyleyen Halsema, "O bir halk kahramanı" demiş, Amsterdam Polis Şefi Frank Paauw, üç şüphelinin gözaltına alındığını bildirmişti. 

Hollanda'da özellikle organize suç örgütlerinin deşifre edilmesinde önemli rol oynayan 64 yaşındaki gazeteci, yeraltı dünyasına ilişkin cesur haberleriyle tanınıyordu.
 
De Vries ayrıca, 2005 yılında Aruba'da Natalee Holloway'in ortadan kaybolmasını araştıran çalışmasıyla 2008'de güncel olaylar kategorisinde uluslararası Emmy Ödülü kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.