Hava Durumu

Telefon dinleme skandalı istifa ettirdi

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanı telefon dinleme skandalı nedeniyle istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Telefon dinleme skandalı istifa ettirdi

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Panagiotis Kontoleon ve Başbakanlık Ofisi Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis, bir gazeteci ve bir politikacıya yönelik telefon dinleme skandalı sonucu istifa etti.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Kontoleon, "bilgi toplama sürecindeki dikkatsizlik" gerekçesiyle Başbakan Kiryakos Miçotakis'e istifasını sundu.

Dimitriadis'in istifası hakkında açıklama yapılmazken AP'ye konuşan bir yetkili istifanın söz konusu kişi etrafında oluşan toksik ortamdan kaynaklandığını ve telefon dinleme skandalıyla bir ilgisi olmadığını belirtti.

EYP'de Ağustos 2019'tan bu yana başkanlık görevini yürüten Kontoleon'un yerine Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in getirileceği belirtildi. Demiris'in, yaz tatilinin ardından Yunanistan Parlamentosu Kurumlar ve Şeffaflık Komitesine gelişmeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Kontoleon'un, parlamentonun ilgili komitesine, teşkilatının gazeteci Thanasis Koukakis'i gözetlediğini söylediği iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.