Hava Durumu

Ukrayna'da 'kadın asker' depremi!

Ukrayna'da kadın askerlerin geçit törenindeki fotoğraflarının yayınlanmasının ardından kıyamet koptu. Ülkedeki milletvekilleri görüntülere ateş püskürerek soruşturma çağrısında bulundu. Haberin detayları şöyle...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2021 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2021 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ukrayna'da 'kadın asker' depremi!

Ukrayna'da 'kadın asker' depremi yaşanıyor. Savunma Bakanlığı'nın geçit töreni fotoğraflarını paylaşmasından sonra yetkililer hedef tahtasına oturtuldu.

Ukraynalı yetkililer, kadın askerlerin bir geçit töreninde topuklu ayakkabı giydikleri fotoğrafların yayınlanmasının ardından sert tepkilerin hedefi oldu.

Guardian'ın haberine göre Ukrayna, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığının 30'uncu yılını kutlamak için önümüzdeki ay bir askeri geçit töreni düzenlemeye hazırlanıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Cuma günü orta topuklu siyah ayakkabılarla yürüyen kadın askerlerin fotoğraflarını yayınladı. Savunma Bakanlığının bilgi sitesi ArmiaInform'a konuşan öğrenci Ivanna Medvid, "Bugün ilk kez eğitim topuklu ayakkabılarla yapılıyor" dedi. Medvid, Perşembe günü yaptığı yorumlarda, "Askeri botlardan biraz daha zor ama deniyoruz" diye ekledi.

SAVUNMA BAKANINA 'TOPUKLU' BASKISI 

Ukrayna'nın eski cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'ya yakın birkaç Ukraynalı milletvekili ise parlamentoya bir çift ayakkabıyla geldi ve savunma bakanından geçit töreninde topuklu ayakkabı giymesini istedi.

'ALAY EDİLMEYİ HAK ETMİYORLAR' 

Golos partisi üyesi Inna Sovsun, sağlık risklerine işaret ederek, "Bundan daha aptalca, zararlı bir fikir hayal etmek zor" dedi. Ayrıca Ukraynalı kadın askerlerin de erkekler gibi hayatlarını riske attığını ve 'alay edilmeyi hak etmediğini' söyledi.

Ukrayna, 2014'ten bu yana 13 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan korkunç çatışmada ülkenin doğusunda bulunan endüstriyel bölgesinde Rusya destekli ayrılıkçılarla savaşıyor.

'ÖZÜR' VE 'SORUŞTURMA' BEKLENİYOR 

Yasama meclisinin başkan yardımcısı Olena Kondratyuk, yetkililerin kadınları "aşağıladıkları" için kamuoyu önünde özür dilemeleri ve soruşturma yürütmeleri gerektiğini söyledi.

Kondratyuk, mevcut çatışmada 13 bin 500'den fazla kadının savaştığını söyledi. Şu anda Ukrayna silahlı kuvvetlerinde 4 binden fazlası subay olmak üzere 31 binden fazla kadın görev yapıyor.

'GERÇEK BİR REZALET' 

Ayakkabı seçimi sosyal medyada ve parlamentoda bir dizi eleştiriye yol açtı ve kadın askerlerin metalaştırıldığı suçlamalarına yol açtı.

Yorumcu Vitaly Portnikov, Facebook'ta bazı Ukraynalı yetkililerin "ortaçağ" zihniyetine sahip olduğunu savunarak, "Topuklu ayakkabılarla geçit töreni hikayesi gerçek bir rezalet" dedi.

Başka bir yorumcu Maria Shapranova, savunma bakanlığını "cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığı" ile suçladı. Shapranova, "Topuklu ayakkabılar, güzellik endüstrisinin dayattığı bir şeydir ve bu da kadınlarla dalga geçmektir" diye yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.