Hava Durumu

Düşmek ya da düşmemek! İşte bütün mesele bu

Ligin son haftasına düşme korkusuyla giren Bursaspor, bugün saat 17:00'de Trabzonspor önünde kümede kalma maçına çıkıyor. Timsah'ın lige tutunması için 3 puan alması yada Rize'nin puan kaybetmesi gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Düşmek ya da düşmemek! İşte bütün mesele bu

Ali ŞAHİN

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Bursaspor ölüm kalım maçına çıkıyor. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Trabzons;or'a konuk olacak Yeşil Beyazlılar'ın lige tutunması için zorlu deplasmandan 3 puan alması gerekecek. Bursaspor puan kaybetmesi durumunda ise Rize'nin Alanyaspor önünde puan kaybetmesini bekleyecek. İki mücadelede saat 17:00'de başlayacak. Bursaspor küme düşerse, Süper Lig tarihinde küme düşmüş ilk şampiyon takım olacak. Yeşil beyazlılar, daha önce sadece bir kez (2004 yılında) küme düşmüş ve iki sezon sonra lige dönmüştü.

DÜDÜK AYDINUS'TA

TFF Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada Trabzonspor-Bursaspor maçını Fırat Aydınus'un yöneteceği açıklandı. Açıklamaya göre Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakem ise Serkan Tokat olacak. Aydınus son olarak Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor arasındaki Ziraat Türkiye finalini yönetmişti.

EN KÖTÜ TİMSAH

Bu sezon 38 golü bulunan Trabzonspor, daha önce ligde sadece 1984-1985 sezonunda bu kadar az gol atmıştı. Bursaspor, lige ara verilen 16. hafta sonunda 27 puanla beşinci sırada bulunuyordu. 2017'de 8 puan toplayan Bursaspor, ligin de bu süreçte en az puan alan takımı oldu. Yeşil Beyazlılar ayrıca Ligin ikinci yarısının en fazla gol yiyen takımı.(40) 2017'nin en az gol yiyen takımı ise Trabzonspor (12). Bursaspor, aynı zamanda 2017'de en az gol atan takım (12).

82. RANDEVU

Trabzonspor ile Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinin açılışında 82. kez karşı karşıya gelecek.  İki takım arasında geride kalan 81 lig maçında, Bordo Mavili takımın galibiyetlerde 41-11 üstünlüğü bulunuyor. 29 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 122 gol atarken, kalesinde 64 gol gördü.

İLK MAÇ TRABZON'UN

Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maçı Bordo Mavililer 2-1 kazanmıştı. Trabzonspor etkili başladığı maçın 12. Dakikasında Yusuf Yazıcı ile öne geçerken 28. Dakikada da Uğur Demirok'la farkı ikiye çıkarmıştı. Yeşil Beyazlıların tak sayısı ise 40. Dakikada genç golcü Kubilay Kanatsızkuş'tan gelmişti.  

1 KEZ YENDİ

Bursaspor, Trabzon deplasmanında oynadığı 40 maçın sadece birini kazanabildi. Yeşil Beyazlılar 13 beraberlik 26 da yenilgi yaşadı. Bursaspor Trabzon'daki tek galibiyetini de, 28 Ekim 2012'de 1-0'lık skorla kazanmış ve galibiyeti getiren golü Batalla atmıştı.İki takım arasındaki son sekiz maçta 30 gol atıldı; bu maçların altısında her iki takım da gol buldu.

HARUN YOK

Bursaspor için kritik önem taşıyan maçta Milli takım kadrosuna davet edilen Harun Tekin'in yanı sıra sezonu kapatan Furkan Özçal ve Serdar Kurtuluş ile kadro dışı bırakılan Del Valle-Deniz Yılmaz ikilisi forma giyemeyecek. Zorlu mücadelede Yeşil Beyazlı takımın başında antrenör Mustafa Er yer alacak.

EKSİK ÇOK

Trabzonspor cephesinde ise sakat ve cezalı oyuncular Ersun Yanal'ı kadro kurma konusunda zora soktu. Bordo Mavililerde cezalı Onur, Olcay ve Bero yanı sıra Milli Takım'a davet edilen Yusuf Yazıcı, sakatlıkğ süren Okay Yokuşlu takımını yalnız bırakacak. Yusuf Erdoğan'ındurumu ise maç saati netlik kazanacak. Bordo Mavililerin kalesini zorlu maçta Esteban Korurken Ersun Yanal'da zorunlu rotasyona gidecek.

İKİSİ DE KAZANAMIYOR

6 maçtır kazanamayan Bursaspor Trabzon'da da gülemezse tarihinin en kötü serisine imza atacak. Öte yandan ligde 5 maçtır galibiyet özlemi çeken Trabzonspor, en son 2014-15 sezonunun ilk 5 haftasında üst üste 5 maç kazanamadı ve bu süreçte 4 beraberlik ve 1 de mağlubiyet elde etti. Bordo mavililer ligin son haftasında Bursaspor karşısında da kayıp yaşaması durumunda üst üste 6 maç kazanamadığı 2011-12 sezonu yakalayacak, bu alanda son 5 yılın en kötü dönemini yaşayacak.

KULAKLAR RİZE'DE

Yeşil Beyazlılar'ın düşme hattındaki Rakibi Çaykur Rizespor ise bugün saat 17:00'de Aytemiz Alanyaspor'u ağırlıyor. Yeni Rize Stadyumu'nda oynanacak mücadelede Alper Ulusoy düdük çalacak. Yeşil Beyazlılar Trabzon deplasmanında zafer ararken Rize önünde Aytemiz Alanyaspor'un puan aldığı haberini bekleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.