Hava Durumu

Çinlilerin ucuz telefon stratejisi tehlikede

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı Hindistan’da Çinli üreticiler şok yaşıyor. Çinli üreticilerin 150$ altında akıllı telefon satması yasaklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çinlilerin ucuz telefon stratejisi tehlikede

Bir süredir gerilim içerisinde olduğu Çin’in ülkesinde faaliyet gösteren markalarına sert tedbirler alan Hindistan işi bir adım daha ileri götürüyor. Çinli üreticilerin Hindistan’da ucuz telefon satmaları yasaklanıyor.

Xiaomi, Oppo, Vivo gibi markalar özellikle 100$ bandına yakın akıllı telefonlar ile Hindistan pazarında oldukça etkili ve neredeyse bu segmentte yüzde 80 civarında paya sahip. Hindistan hükümeti yerli markaların rekabetten etkilenmemesi için ilginç bir karar alıyor. Yakın zamanda Çinli üreticilerin 12000 rupee - 150$ altında akıllı telefon satması yasaklanacak.

Yasak ile birlikte Hintli tüketiciler haliyle Lava, Micromax gibi yerli markaların 150$ altındaki telefonlarına yönelecek ve dengeler sağlanacak. Hintli markalar bir dönem Intel mobil işlemcileri ilk kullanan firmalar olmuştu. Yani ülkede oldukça başarılı bir çizgi izliyorlar.

Çinli üreticiler için dezavantaj oluşturacak bu adım Samsung ve Apple cephesinde işe yarayacak zira bu markalar alt segmentte çok aktif değil. Çinli markaların pay kaybetmesi sonrasında Samsung ve Apple muhtemelen ülkede ilk iki sırayı alacaklardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.