Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik parametreleri, Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum kapsamında yeniden düzenlendi.
Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, konuya ilişkin gıda kodeksi, başta AB mevzuatı olmak üzere "Kodeks Alimentarius" ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyi Standartları çerçevesinde ülke ihtiyaçları doğrultusunda düzenli güncelleniyor.
Tebliğde, iklimsel nedenlerle zeytinyağı parametrelerinde değişiklik yapıldı ve AB mevzuatına uyum amacıyla bazı düzenlemelere gidildi.
Zeytinyağının saflık kriterleri kapsamındaki bazı değerler yeniden belirlendi.
Rafine zeytinyağının yağ asitleri kompozisyonu kapsamındaki "ignoserik asit" değeri ile riviera zeytin yağı ve pirina yağının "mumsu madde" değeri değiştirildi.
Tebliğ, 8 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik parametreleri, Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum kapsamında yeniden düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, konuya ilişkin gıda kodeksi, başta AB mevzuatı olmak üzere "Kodeks Alimentarius" ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyi Standartları çerçevesinde ülke ihtiyaçları doğrultusunda düzenli güncelleniyor.
Tebliğde, iklimsel nedenlerle zeytinyağı parametrelerinde değişiklik yapıldı ve AB mevzuatına uyum amacıyla bazı düzenlemelere gidildi.
Zeytinyağının saflık kriterleri kapsamındaki bazı değerler yeniden belirlendi.
Rafine zeytinyağının yağ asitleri kompozisyonu kapsamındaki "ignoserik asit" değeri ile riviera zeytin yağı ve pirina yağının "mumsu madde" değeri değiştirildi.
Tebliğ, 8 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
En Çok Okunan Haberler
Erbakan ‘Narin’ için çağrıda bulundu!
Erdemir: “Bu şerefli vazife terk edilir mi?”
Tokat'a şehit ateşi düştü
Osmaniye'ye şehit ateşi düştü
Uzman Çavuş Ömer Eroğlu'nun baba ocağına şehit ateşi düştü
Narin cinayetinde gözaltı sayısı 23'e çıktı
6 ilde suç örgütü operasyonu: 7 tutuklama
Bursa'da korkutan orman yangını
Bursa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı