Hava Durumu

El yazısı çilesi bitiyor

2005 yılında okullarda müfredata giren el yazısı uygulaması geçen on iki yılda pek çok öğrencinin kâbusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz söz konusu uygulamanın önümüzdeki dönemden itibaren kaldırılacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 07:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
El yazısı çilesi bitiyor

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda zorunlu olan bitişik eğik el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan İsmet Yılmaz "Zordan basite gelme uygulaması adeta suyun yokuşa akıtılması şeklindeydi. Öğretmenler memnun değil, öğrenciler memnun değil, veliler memnun değil. Önüne zoraki sevmediği yemeği koyuyorsunuz, 'hadi bundan ye' diyorsunuz. Böyle bir beslenme sağlıklı bir beslenme olabilir mi? Eğik yazı dayatmasını kaldırdık." ifadelerini kullandı.

EĞİK YAZI 12 YILDIR DAYATILIYORDU

Bugünkü yazısında Bakan Yılmaz'ın sözlerini değerlendiren yazarımız Vedat Aslan "Güzel de eğik yazı 12 yıldır dayatılıyordu. Memleketi 15 yıldır AK Parti yönettiğine göre dayatan da mevcut iktidardı o zaman. Yoksa o zamanki hükümete bir gönderme mi yapıyor Sayın Bakan? O zamanki Milli Eğitim Bakanı'na" yorumunda bulundu.

Aslan yazısında mağdur öğrenciler içinde bir düzenleme olması gerektiğine vurgu yaptı.

VEDAT ASLAN'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.