Hava Durumu

En acı anneler günü!Muğla'daki kazada ölenler toprağa verildi

Muğla'da dün yaşanan trafik kazasında hayatlarını kaybeden 24 kişiden 7'si bugün İzmir'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Başbakan Binali Yıldırım ve Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
En acı anneler günü!Muğla'daki kazada ölenler toprağa verildi

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'in Buca ilçesinden Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

Törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya ve diğer yetkililer, başsağlığı diledikleri hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti.

11 YIL ÖNCE DE BABALARINI KAYBETTİLER

Eyüp Sultan Camisi'nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay'ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, "Evladımı kaybettim" diyerek ağladı.

Altay'ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir'in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri öğrenildi. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı'nın da Selda Altay'ın görümcesi olduğu kaydedildi. Kazada yaşamını yitirenlerden Ayşenur Namlıarkan'ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

"KAZA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILACAK"

Cenaze töreni sonrası Başbakan Yıldırım, açıklamalarda bulundu. Kaza nedeniyle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Yıldırım" Anneler Günü annelerin acısı ile birleşti. Bugün Anneler Günü. İsterdik ki bugün daha iyi bir şekilde kutlayalım. Bugün buruk da olsa analarımız bizim her şeyimiz. Büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak. Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi ortaya çıkacak. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor. Eksikler ortaya çıkar. Son 10-15 yılda alt yapımız çok gelişti. Yol kusurundan dolayı kazalar yok gibi. İnsan hatalarını önleyebilecek bir makine icat edilmedi. Her şey insanda bitiyor. Bir iki dakika acele çok şey kaybettirir. Bizim arzumuz, seyahat edenlerin sevdiklerine ulaşmasıdır. 24 tane ocağa ateş düştü. Allah buna benzer kaza bela vermesin" ifadelerini kullandı.

"BURUK ANNELER GÜNÜ YAŞIYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya cenaze töreni sonrasında yaptığı açıklamada "Dualarımız, yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için. 80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Ben bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Türkiye'nin Anneler Günü'nü kutlamak istiyorum" diye konuştu

Öte yandan, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.