Hava Durumu

Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

MİT tırlarının görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün'ün, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılan müvekkilinin tutukluluğuna yaptığı itiraz, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme heyeti, CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yapılan itirazın reddine karar verdi. Heyetin, gerekçe olarak Berberoğlu'na verilen hapis cezasının süresini gösterdiği öğrenildi.

CHP örgütü Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının üzerine adalet yürüyüşü başlatmıştı. Bugün yürüyüşün 5. Günü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklama haberinin ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri, o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaklar."

Enis Berberoğlu'nun herkesin bildiği, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan bir isim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,

"Şimdi, hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi, adalet için harcadık. Adalet, demokrasi, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti, demokrasiyi yok ettiler. Hakim, hakim olmaktan çıktı. Gözünü dikmiş saraya, nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye. Bunların hiçbirisi hakim değil, hiçbirisi yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar." Şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.