Hava Durumu

Erbakan'ın kıymeti şimdi anlaşılıyor

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın yıllar önce Türkiye'nin önüne koyduğu 'ağır sanayide yerlilik' misyonu şimdilerde AK Parti iktidarının eliyle hayata geçiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erbakan'ın kıymeti şimdi anlaşılıyor

Bundan 56 yıl önce Türkiye olarak yüzde 100 yerli otomobilimizi üreterek ülkenin yerli ağır sanayi hamlesinde önemli bir adım atıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ında içinde bulunduğu ekip "Türkiye'de değil otomobil, çivi dahi yapılamaz" denilen bir zamanda Türk'ün 'akıl gücünü' de cümle aleme göstermişti.

Ancak sömürü düzeninin egemen güçleri Türkiye'nin kalkınmasını türlü entrikalarla engelleyerek maalesef kalkınma hamlelerimizin önüne set çektiler.

Bugünkü yazısında Necmettin Erbakan'ın ileri görüşlülüğünden bahseden Cennet Cankılıç,eski başbakanlardan Erbakan'ın yerli ve milli üretimin piri olduğunu söyledi. Cankılıç "Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan ağır sanayideki yerli otomobil, yerli tank, yerli uydu, yerli silah ve yerli uçak hedeflerinin fikir babası 50 yıl önce Erbakan idi. Yerli otomobil üretmekle kalmamış, o otomobilin motorunu da yapmışlardı" ifadelerini kullandı.

Erbakan başbakan yardımcısıyken yaptığı ilk kalkınma hamleleri neydi?

Kurulan fabrikaları eleştirenlere ne cevap verdi?

Türkiye'nin sanayileşme hamlesinde Erbakan'ın rolü ne?

CENNET CANKILIÇ'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.