Hava Durumu

Erdoğan'dan AK Parti'ye mesaj! Gençlere hak ettikleri yerleri vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs münasebetiyle Beştepe'de gençleri ağırladı. Seçilme yaşını 18'e indirdiklerini kaydeden Erdoğan AK Parti'nin Pazar günü yapılacak kongresine dikkat çekerek "Partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan AK Parti'ye mesaj! Gençlere hak ettikleri yerleri vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki 19 Mayıs buluşmasında konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere güvenmeyenler olduğunu kendisininse, "Gençlerden ümitli" olduğunu ifade etti. 15 sene önce Türkiye'de milletvekili olma veya seçilme yaşının 30 olduğuna dikkat çeken Erdoğan "Yani size güvenmiyorlardı biz ne yaptık dedik ki bu 18'e inmeli. Gençliğe ufuk verirseniz çok daha büyük davaların sahibi olurlar. Gittiğim ülkelerin çoğunda 20'li yaşlarında bakanlar, milletvekilleri görüyorum. Seçilme yaşını önce 25'e ardından da 18'e indirdik. Bu pazar günü yapacağımız partimizi büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değilmiş geciktirilmiş haklarının verilmesi olarak görüyoruz. Siyasete başladığım günden bu yana beni hiç mahcup etmeyen gençlerimizin bundan sonra de kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarından eminim" diye konuştu.

 ANLI ŞANLI TARİHİMİZİ MÜFREDATIMIZA GEÇİRECEĞİZ

Geçmiş dönemlerde Türk gençlerinin geçmişiyle olan bağlarının kasıtlı olarak koparıldığını savunan Erdoğan "Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolu tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bunu bize yaptılar. Bizim tarihimizle olan bağlarımızı kopardılar. Siz yine kısmen bunları okumadınız. Bizim okuduğumuz tarih kitaplarında mağlubiyetler doluydu. Özellikle bunun üzerinde ısrarla duruyoruz. Müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi müfredatımıza geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.