Hava Durumu

Erdoğan'dan sığınmacı ve emekli ikramiyeleri açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pençe-Kilit harekatı ile amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2022 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan sığınmacı ve emekli ikramiyeleri açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Bursa'da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüse yapılan terör saldırısını anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa'da terör saldırısında şehit olan infaz koruma memurumuza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazan-ı şerifi tebrik eden Erdoğan, artık mağfiret günlerinin sonuna yaklaşılan ramazan ayının içinde Kadir Gecesi'ni de barındıran af günlerinin ve ardından idrak edilecek Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Ramazanın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olmanın yanı sıra helalleşme, kucaklaşma, dargınlıkları, kırgınlıkları da giderme vesilesi olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ay birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin gücünü yeniden idrak etme, kavrama ayıdır. AK Parti teşkilatları olarak bu kutlu ayı önemine ve manasına mütenasip bir şekilde ihya etmenin gayreti içerisindeyiz. İftar buluşmalarımızla, hane ve esnaf ziyaretlerimizle, sahur programlarımızla toplumumuzun tüm kesimleriyle gönül bağlarımızı sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Parti teşkilatlarımız ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla hamdolsun bereketli bir ramazan ayı geçiriyor. Arkadaşlarımız fakir fukaranın, garip gurebanın, mazlum ve mağdurların kapısını çalıyor, dertlerine derman, sıkıntılarına ortak oluyor. Muhalefetin ramazanın manevi atmosferini zehirleme çabalarına rağmen, bu mübarek günleri en güzel ve en verimli şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çalışma Bakanı Bilgin ne dediyse doğrudur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram ikramiyesi ile ilgili, ''Çalışma Bakanı Bilgin ne dediyse doğrudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugüne kadar 500 bin Suriyelinin gönüllü olarak döndüğünü hatırlatarak "Bayramda gidenlere müsaade etmeme değerlendirmemiz var" açıklaması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dedi:

''Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklaması ile ilgili bir soru üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çalışma Bakanı Bilgin ne dediyse doğrudur" diye cevap verdi.

 

"Gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları, emniyet mensupları, askerler, sanatçılar, sporcularla yediden yetmişe milletle bir araya gelerek hasbihal ettiklerini, sevinç ve üzüntülerini paylaştıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Muhalefet yandaşlarıyla birlikte Boğaz manzaralı beş yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve vakıflarımız milletimizin alicenaplığının bayraktarları olarak dünyanın dört bir köşesine yardım ulaştırıyor. Ukrayna'dan Afganistan'a, Yemen'den Somali'ye, Arakan'dan Suriye'ye kadar pek çok kriz bölgesinde Kızılay'ımız, AFAD'ımız, Türkiye Diyanet Vakfımız canla başla çalışıyor. Aklı ve vicdanı kararmışların hezeyanları, bizi doğru bildiğimiz yolda yürümekten alıkoyamaz."

"Bizim ilham ve güç kaynağımız da tek muhatabımız da milletimiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in "Dik dur. Yıldızların altında nasıl başı eğik durursun? Hangi yoldan gidersen git, sonunda ölüm bekliyor. Sen de öleceksin, bu dünya da ölecek, bu yüzden dik dur." sözlerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet, biz de her hal ve şart altında dik duracağız. Allah'ın rızasını kazanma ve milletimizin duasını alma dışında hiçbir karşılık beklemeden ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bizim ilham ve güç kaynağımız da tek muhatabımız da milletimiz." dedi.

"Hiç kimsenin milletimizle aramıza girmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yıldır olduğu gibi muhalefetin fitne ve gerilim siyasetini, basiret ve aklıselimle savuşturacaklarını; milletin fertleri arasına nifak tohumları ekilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Ezelden ebede uzanan bin yıllık kardeşliğimizin, muhalefetin siyasi hesaplarına kurban edilmesine asla göz yummayacağız. Bu amaçla AK Parti teşkilatları olarak kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın gönüllerimizi yumuşatan ikliminden de istifade ederek besmelemizi çekip yeni bir heyecanla yeni bir azimle tekrar yola revan oluyoruz." diye konuştu.

2023 seçimlerine kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane, hali hatırı sorulmadık insan bırakmayacaklarını belirten Erdoğan, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi dışlamadan, 85 milyonun her bir ferdine ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Erdoğan, "Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış, AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz. Dava kardeşliğimizi yeniden perçinleyerek, kalbi Türkiye için çarpan herkesle irtibatlarımızı güçlendirmeyi istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük ve güçlü Türkiye idealine inanan herkesi, tüm farklılıkların ötesine geçip "Türkiye" ortak paydasında buluşturmayı arzu ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den Ukrayna'ya kadar dört bir yanımızda yaşanan hadiseler, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin kilit taşı olduğunu göstermiştir. Ülkemizin 2023 hedeflerini hayata geçirebilecek yegane vizyonun AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olduğu anlaşılmıştır." dedi.

"İhtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi..."

Erdoğan, "Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken, hemen yanı başımızda çocuklar, kadınlar ölürken, tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken, muhalefetin ve 6 artı 1'li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağı bir kez daha ispatlanmıştır." diye konuştu.

Yine bu sürecin, muhalefetin, 28 Şubat ittifakının, kendi menfaatlerinden ve hırslarından başka hiçbir gayelerinin olmadığını ortaya çıkardığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle, milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor. Daha en basit en temel meselelerde bile uzlaşamayan çeşitli grupların, ülkenin ve milletin hayrına hiçbir adım atamayacaklarını insanımız çok iyi görüyor.

Vatandaşlarımız 6 masanın her gün bir yenisi patlayan skandallarını, bol entrikalı, bol aldatmacalı, bolca yalan, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman da utanarak takip ediyor. Burada şu hakikati çok açık ve net ifade etmek istiyorum: Sürekli kavga eden, sürekli birbirlerine çelme takan, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini Allah'ın izniyle 2023'ü bile göremeyeceklerdir. Siyaset mühendislikleriyle siyasetçilik oynayanlar, son 20 yıldır defalarca olduğu gibi yine başaramayacaklar yine eski hezimete uğrayacaklardır."

Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenlerin, tıpkı daha öncekiler gibi yine kaybedeceklerini, tarih sahnesinden silinip gideceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu süreçte bize düşen sadece daha çok çalışmak, daha fazla sahada olmak, milletimizle gönül bağımızı daha da güçlendirmektir.

Türkiye'de siyasetin adresi ile merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. AK Parti'nin kapıları, ülkemize siyaset yoluyla hizmet etmeye çalışan herkese sonuna kadar açıktır. Türkiye için hayal kuran, bu ülke için planı projesi olan tüm insanlarımıza, AK Parti çatısı altında yer vardır. Çünkü biz 11,5 milyona ulaşan üye sayısıyla sadece ülkemizin en büyük, en kuşatıcı, en geniş tabanlı siyasi partisi değil biz aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Buradan tüm kardeşlerime, tüm vatandaşlarıma, özellikle de gençlerimize samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım. Gelin son 20 yılında olduğu gibi ülkemizin geleceğine de damgayı beraber vuralım. Ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna beraber taşıyalım. Gelin, bu mübarek Ramazan günlerinde saflarımızı sıklaştıralım, dayanışmamızı artıralım, birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Gelin kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim, kalplerimizi birbirimize yeniden çok sıkı bir şekilde kenetleyelim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.