Hava Durumu

Eski tüfekler basketbol kulübü kurdu

Bursa Basketbolu Destekleyenler Spor Kulübü'nün, özellikle dingin durumdaki Bursa bayan basketboluna yeni bir canlılık kazandırması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eski tüfekler basketbol kulübü kurdu

-ENGİN AKSÖZ-

Bir zamanlar Bursa basketboluna üst düzey katkılarda bulunmuş Tofaş, Oyak Renault, Makospor ve Bursa Belediyespor gibi kulüplerde oynamış eski basketbolcuların girişimiyle yaşama geçirilen 'Bursa Basketbolu Destekleyenler Spor Kulübü' öncelikle dingin durumdaki Bursa bayan basketboluna taze kan olmayı amaçlıyor.

DİNAMİZM KATACAK

Bursa'da eksikliği hissedilen bayan basketboluna kuracakları kulüple yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçlayan eski tüfekler Bölgesel Lig'den start verecek yeni kulübün, Federasyon'un kabul etmesi durumunda Kadınlar Basketbol Ligi'nden başlama gibi büyük bir hedefi de olduğunu belirttiler. Bu konunun Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu ile yapılacak görüşmelerden sonra kesinlik kazanacağı; kabul edilmemesi halinde Bölgesel Lig oynayarak basketbol serüvenine yelken açılacağı ifade edildi.

AMAÇ SPORA TEŞVİK

Kulübün amacının, Bursa'da eksikliği hissedilen kadın basketboluna hizmet vermek olduğu ifade edilerek şu görüşlere yer verildi;  "Bursa'da değişik kategorilerde çok sayıda erkek takımı bulunmasına karşın, bayanlar düzeyindeki kulüpleşme Bursa BŞB sayılmazsa neredeyse sıfır düzeyinde. Yeni bir kulüp olarak önceliğimiz Bursalı bayanları basketbol sporuna teşvik ederken, ayni zamanda alt yapı organizasyonunu da yaşama geçirerek bu sporu tabana yaymaktır. Dış transfer yapmak yerine;  bu şehrin genç bayanlarını çatısı altında toplamayı amaçlayan kulübümüz, alt yapı bazında bayanların yanı sıra minik erkek takımları da kurup, yerel liglerde mücadele edecektir. Yine çeşitli semtlerde basketbol okulları açmak, projelerimiz arasında yer almaktadır."

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Kulübe sponsor desteği sağlamak için de girişimlerin sürdüğünü belirten yöneticiler,  bu konuda ciddi mesafe alındığını söylediler. Bursa Basketbolu Destekleyenler Spor Kulübü'nün kurucuları arasında TFF Temsilciler Kurulu üyesi ve eski milli basketbolcu Altan Kutucu'nun yanı sıra, Bursa BŞB Bayan Basketbol Takımı eski antrenörü Oyak Renaultlu Mehmet İshak Erdinç, eski basketbolcular Tayfun Tipici, Orhan Sırdaş, Tuncay İşmar, İsmail Gümüş, İsmail Beleş, Deniz Dalgıç, Cem Güzel gibi camianın yakından tanıdığı veteran isimler bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.