Hava Durumu

Facebook'dan herkese ücretsiz Wi-Fi

Facebook, geçtiğimiz yıl test edilen Find WiFi (Wifi Bul) özelliğini kullanıcılara açtı. Kullanıcılar bu sayede ücretsiz WiFi noktalarını görebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Facebook'dan herkese ücretsiz Wi-Fi

Facebook geçtiğimiz yıl etraftaki halka açık ücretsiz Wi-Fi ağlarını bulmayı kolaylaştıran bir özellik test etmeye başlamıştı. Ancak bu sadece iOS platformunda ve belirli lokasyonlarda kullanılabiliyordu. Facebook şimdiyse bu özelliği dünya çapında kullanıma sunulacağını açıkladı.

Kullanıcıların özelliği kullanabilmesi için daha fazla (üç çizgi) sekmesine dokunarak "Wi-Fi Bul" seçeneğini etkinleştirmesi yeterli. Özellikten yararlanmak için konum servislerini de açmanız gerekiyor. Bu özelliği çalıştırdığınızda haritada ücretsiz Wi-Fi noktasının adını, mekanın adını ve Facebook'taki işletme bilgilerini çalışma saatleriyle birlikte görüntüleyebiliyorsunuz. Ancak işletmelerin bu özelliği kullananların telefonunda görüntülenmesi için sisteme ağlarını kaydettirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu noktalar uygulama üzerinde görünmüyor.

Bu seçeneğin özellikle uluslararası seyehatlarda, hücresel veri paketine sahip olmadığınız durumlarda son derece kullanışlı olabileceği belirtiliyor. Yine aynı şekilde mobil internet paketiniz sınırlıysa ve ek ücret ödemek istemiyorsanız ücretsiz Wi-Fi noktalarını bulmanızı sağlayabilecek.

Wi-Fi Bul aracı, sadece Facebook üzerinde bilgilerini paylaşan işletmelerin kablosuz ağ bağlantılarını listeliyor. Yeni özelliği hem iOS, hem de Android cihazlardan kullanabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.