Hava Durumu

Fatih'in gemisini Bursa'da yaptılar

Mobilya imalatı konusundaki tecrübesiyle rakipsiz olan İnegöl'de ilk kez ahşaptan bir gemi yapıldı. İstanbul'un fethi törenleri için yapılan dev gemi görenlerin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fatih'in gemisini Bursa'da yaptılar

Dünyada gemileri karadan yürüten ilk komutan olan Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'un fethinde kullandığı geminin minyatürü İnegöl'de yapıldı. İnegöl'de TIR ve kamyon dorsesi üretimi yapan Karoser firması tarafından 10 kişilik ekiple başlanan gemi yapımı tamamlandı. Bir ayda yapılan, 10 metre uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki gemi, İnegöl'de yapılacak olan İstanbul'un fethi kutlamalarında Atatürk Bulvarı üzerinde yürütülecek. 50 kişi kapasiteli büyük geminin İnegöl'de karadan yürütülmesiyle İstanbul'un fethi canlandırılacak.

DENİZDE DE YÜZEBİLECEK

Karoser firmasının ortaklarından Esat Ayaz, Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Derneği'nden gelen talep üzerine bir ay önce geminin yapımını başladıklarını ifade ederek, "Talebe önce çok şaşırmıştık. Fakat biz zaten TIR ve kamyonlar için dorse imalatı yapıyoruz. Gemi bizim için çok zor değildi. Profesyonel ekibimizle kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Bir aylık hummalı çalışma sonunda gemiyi tamamladık. Bu gemi aynı zamanda denizde de yüzebilecek şekilde yapıldı. Yakın zamanda da kendimiz için bir gemi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.