Hava Durumu

'Final'de 2. sınav

Bursaspor Durmazlar, TBL Final Grubu 2. maçında bugün Nesine.com Eskişehir Basket'i konuk ederken, taraftarından yoksun sahaya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Final'de 2. sınav

-Ali ŞAHİN-

Normal sezonu 4. Tamamlayıp play-off'ta da Afyon Belediye engelini 3-2'yle geçen Bursaspor Durmazlar Final grubuna Sakarya BŞB deplasmanında yenilgiyle başlamıştı. Potanın Timsahları grubun 2. Maçında bugün parkeye çıkacak. Yeşil Beyazlılar saat 19:00'da Nesine.com Eskişehir Basket'i konuk edecek. Mücadele TRT TÜRK ekranlarından naklen yayınlanacak.

MAÇ SEYİRCİSİZ

Astra Group Sakarya BŞB'ye 79-62 mağlup olan Potanın Timsahları'nda hedef, Eskişehir temsilcisini geçerek gruptaki ilk galibiyetini elde etmek olurken sahada 6. Adamından yoksun olacak.  Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun kararıyla mücadeleye Afyon Belediye serisinin 5. maçında yaşanan olaylar sebebiyle taraftar alınmayacak. Yeşil Beyazlılar ayrıca 30 bin lira da para cezası ödeyecek.

EV SAHİPLERİ KAZANDI

Türkiye Basketbol Ligi normal sezonunda iki takım 2 defa karşı karşıya gelmiş ve mücadeleleri ev sahibi takımlar kazanmıştı. Ligin 10. Haftasında Eskişehir'de oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip 77-66'lık galibiyetle sahadan ayrılmıştı. 27. Haftada Bursa'da oynanan ve son bölümünde taraftarlar arasında gerginlik yaşanan maçı da Bursaspor durmazlar 77-66 kazanmıştı.

GALİBİYETLE BAŞLADI

Normal sezonda 6 kez yenilen ve play-off serisinde İstanbulspor Beylikdüzü'nü 3-0'la geçen Nesine.com Eskişehir Basket Final grubunun ilk maçında da Acıbadem Üniversitesini konuk etti. Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanan maçta rakibini 85-81 yenen Kırmızı Siyahlılar Final Grubu'na galibiyetle başladı.

BOROVNJAK SIRTLADI

Zorlu mücadele öncesi Bursaspor'un en iyi ismi 18,7 sayı ve 8,71 ribund ortalamasıyla oynayan Dejan Borovnjak oldu. Yeşil Beyazlı formayla 39 maça çıkan dev pivotu Karlo Vragovic takip etti. Eskişehir ekibini ise bu sezon 37 maçta 18,4 sayı ortalamasıyla oynayan Sean James Marshall sırtladı. Ayrıca 8,42 ribaund ortalaması yakalayan Cemal Nalga da bu konudaki istatistiklerde takımın en iyisi oldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.