Hava Durumu

Fransa'da OHAL uzatılıyor

İlk olarak 2015'de yaşadığı terör saldırısı sonrası OHAL kararı alan Fransa,uygulamayı 6.kez uzatmaya hazırlanıyor. Yeni Cumhurbaşkanı Macron'un yakın zamanda bu kararını parlamentoya sunması bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fransa'da OHAL uzatılıyor

Fransa'da cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Olağanüstü Hal uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılmasının planlandığı duyuruldu.

Terör saldırılarıyla sarsılan Fransa'da bugüne kadar OHAL defalarca uzatıldı. OHAL önlemleri çerçevesinde polise üst düzey arama ve ev hapsi yetkileri veriliyor.

Fransa'da ilk defa Kasım 2015'teki terör saldırılarının ardından ilan edilen OHAL, bugüne kadar 6 kez uzatılmıştı. Uluslararası insan hakları örgütleri, Fransa'da OHAL'in uzatılmasını eleştirmişti.

MACRON TALEP EDECEK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, parlamentodan olağanüstü hal uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılmasını isteyecek.

İngiltere'deki terör saldırılarının ardından Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlığında Elysee Sarayı'nda toplandı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Macron, parlamentoya, 15 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hal uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılmasını ve ayrıca gelecek haftalarda terörle mücadele yasasının güçlendirilmesi için bir tasarı hazırlanmasını talep edecek." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Macron'un, terörle mücadele konusunda faaliyet gösteren kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak için Milli Güvenlik Kuruluna bağlı bir merkez oluşturulmasını kararlaştırdığı kaydedildi.

Paris'te 13 Kasım 2015'de 6 farklı noktaya düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından olağanüstü hal uygulaması ilan edilmişti.

Geçen yıl 14 Temmuz'da Nice kentinde düzenlenen ve 84 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısının ardından, sonlandırılması düşünülen olağanüstü hal uygulaması yeniden uzatılmasına karar verilmişti. Uygulama son olarak geçen yıl 14 Aralık'ta 5. kez uzatılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.