Hava Durumu

Frutti Extra Bursaspor, Afyon'u rahat geçti

Son olarak Partizan Belgrad deplasmanında ses getiren bir galibiyete imza atarak 7Days Eurocup’ta çeyrek finale yükselmeyi başaran, ligde ise play-off mücadelesini son haftalara kadar sürdüren Frutti Extra Bursaspor, düşmesi kesinleşen HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 94-59 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2022 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2022 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Frutti Extra Bursaspor, Afyon'u rahat geçti

Ali Şahin

ING Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında, Frutti Extra Bursaspor ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Maçta ilk sayılar, Frutti Extra Bursaspor’da Kevarrius Hayes’in orta mesafeli basketiyle geldi. (2-0) Ardından HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde Marko Filipovity, çaldığı top sonrasında bulduğu smaçla birlikte takımının ilk sayılarını bulsa da (2-2) etkili bir hücum performansıyla maça başlayan Frutti Extra Bursaspor, ilk periyodu 29-11'lik üstünlükle tamamlamayı başardı.

FARK AÇILDI

İkinci periyotta ilk sayılar, HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde Mertcan Solkol'un turnikesiyle geldi. (29-13) HDI Sigorta Afyon Belediyesi, bu periyodun ilk bölümünde, hücumda çözüm üreterek farkın daha fazla açılmasına izin vermese de Frutti Extra Bursaspor, Hayes’in pota altından bulduğu basket ve Ömer Utku Al’ın turnikesiyle birlikte 4:53 kala maçın ilk televizyon molasına 20 sayılık üstünlükle girmeyi başardı. (37-17) Mola dönüşünde vites düşürmeyen Frutti Extra Bursaspor, soyunma odasına 43-24'lük üstünlükle girmeyi başardı.

12-0’LIK SERİ

İkinci yarıya da mükemmel bir başlangıç yapan Frutti Extra Bursaspor, yakaladığı 12-0’lık seriyle birlikte üçüncü periyotta bitime 6,5 dakika kala farkı 30 sayıya kadar çıkardı. (55-25) Bu bölümde HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Marko Filipovity ile üst üste 5 sayı bulmayı başarsa da Frutti Extra Bursaspor’da Onuralp Bitim’in üste 8 sayısı ve John Holland’ın üçlüğü ile birlikte periyodun bitimine 3:43 kala fark 36 sayıya kadar yükseldi. (66-30) Geri kalan bölümde de John Holland’ın üst üste üçlükleriyle birlikte yakaladığı farkı korumayı başaran Frutti Extra Bursaspor, HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında üçüncü periyodu 76-41'lik üstünlükle geçti.

GENÇLER DEVREDE

Son periyot, Frutti Extra Bursaspor’da Metin Türen’in üçlüğüyle başladı. (79-41) Bu bölümde farkın da etkisiyle birlikte Frutti Extra Bursaspor’un motivasyonu iyice düştü ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi farkı adım azaltmaya başladı. Periyotta skoru 16-5’e kadar getiren Afyon ekibi maçın bitimine 4,5 dakika kala farkı 24’e kadar çekti. (81-57) Fakat geri kalan bölümde genç oyuncular Tarık Sezgün ve Mithat Can Özalp'in de skor katkı vermesiyle birlikte farkı yeniden açmayı başaran Bursaspor sahadan 94-59'luk galibiyetle ayrılmayı başardı.

KRİTİK ZAFER

Bu sonuçla birlikte ligde son 8 maçta 6. galibiyetini almayı başaran Frutti Extra Bursaspor, 16 galibiyete ulaşmayı başardı ve 1 maç eksiğine rağmen play-off yolunda önemli bir avantajı eline geçirmiş oldu. Frutti Extra Bursaspor, play-off yolunda evinde önce Türk Telekom’u ardından da play-off yarışındaki rakiplerinden Gaziantep Basketbol’u konuk edecek. Karşılaşmada iki koç da mola almadı, sadece TV molaları kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.