Bursa'da 4 kuşaktır sürüyor! Taş değirmen helvasına büyük rağbet

Bursa'da 4 kuşaktır taş değirmende yapılan tahin helvaları büyük rağbet görüyor.

BURSA, 10 Ekim 2020 Cumartesi

Tarihî Çukur Han'da 1935 yılında açılan dükkânlarında taş değirmende susam öğüterek sıcak tahin imal eden işletme, 84 yıl önceki usullü devam ettiriyor. Taş değirmende, teknolojik gelişmelere yenik düşmeden üretilen tahine Bursalı vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. 85 yıldır susamı taş değirmende öğüterek tahin elde ettiklerini belirten Hakan Helvacı, "4 kuşaktır aynı yöntemi kullanıyoruz.

Hayat Bilgisi dizisinin 'Barbi'sinin son hali... Saçlarını 3'e vurdu
Vakalar artınca cenaze işlemleri, taziye ve pazarlara kısıtlama getirildi