Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil!
Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil!
Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerinden "Velense" tescillendi. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek olan velense hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendini duyurmaya hazır.
Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 22:16
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afyonkarahisar'ın meşhur yöresel lezzetlerden "Velense" tescil belgesini aldı. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek türüdür.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verilen 20. ürünün velense olduğu bildirildi.
VELENSE NASIL YAPILIR?
Velense tarifi malzemeleri arasında un yumurta, su ve tuz yer alıyor. Önce hamur yoğurun ve dinlendirin. Ardından hamurlar ufak bezelere ayrılarak oklava ile açın.
Temiz bir çarşaf üzerinde hafif kurutun. Yufkayı önce iki üç parmak eninde şeritlere bölün. Bu şeritleri unlayıp iki üç tanesini üst üste koyarak üçgen biçiminde kesin.
Unlayarak tepsilere alın. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Su kaynadığında makarnaları suya atıp yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Suyunu süzdükten sonra, üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ile kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil!
Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerinden "Velense" tescillendi. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek olan velense hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendini duyurmaya hazır.
Afyonkarahisar'ın meşhur yöresel lezzetlerden "Velense" tescil belgesini aldı. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek türüdür.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verilen 20. ürünün velense olduğu bildirildi.
VELENSE NASIL YAPILIR?
Velense tarifi malzemeleri arasında un yumurta, su ve tuz yer alıyor. Önce hamur yoğurun ve dinlendirin. Ardından hamurlar ufak bezelere ayrılarak oklava ile açın.
Temiz bir çarşaf üzerinde hafif kurutun. Yufkayı önce iki üç parmak eninde şeritlere bölün. Bu şeritleri unlayıp iki üç tanesini üst üste koyarak üçgen biçiminde kesin.
Unlayarak tepsilere alın. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Su kaynadığında makarnaları suya atıp yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Suyunu süzdükten sonra, üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ile kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun...
En Çok Okunan Haberler
Galatasaray, ligde bu sezon ilk kez yenildi
Galatasaray, Süper Lig'de 19 maç sonra mağlup oldu
Çanakkale'de 34 kaçak göçmen yakalandı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 10 Kasım mesajı
Dilovası'ndaki yangın faciasında acı detay
Galatasaray'da 2 değişiklik
Gebzespor’dan Bursaspor’a ağır darbe: 4-1
Nilüferliler, Ata’yı Mysia Yolları’nda andı
Seyir halindeyken kalp krizi geçirdi