Bursa'da 350 yıllık değirmeniyle elde ettiği undan doğal ekmek yapıyor
Bursa'da 350 yıllık değirmeniyle elde ettiği undan doğal ekmek yapıyor
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir fırıncı 350 yıllık değirmeninde elde ettiği undan ekmek yapıyor. Ekmeklerin özellikle şeker hastalığına iyi geldiğini söyleyen fırıncı, ekmeklerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 25.06.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlçeye bağlı Söğütalan mahallesindeki yaklaşık 350 yıllık tarihi bir değirmeni restore eden 47 yaşındaki Halil Ayar, değirmende buğday öğüterek elde ettiği unlardan, köy usulü taş fırında ekmek yapıyor. Farklı un çeşitleriyle yapılan ekmekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
"ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİYOR"
Restore ettiği değirmende geleneksel helal sertifikalı buğdayları öğüttüğünü belirten Halil Ayar, "Köyümüzün simgelerinden biri olan ve yaklaşık 350 yıllık tarihi değirmeni restore ettik. Burada öğüttüğümüz doğal buğdaylardan un elde ediyoruz. Bu unları köy usulü taş fırında pişiriyoruz. Son derece doğal sağlıklı lezzetli. Özellikle de çavdar unundan yaptığımız ekmeklerin şeker hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın kendi getirdikleri buğdayları da kendi gözleri önünde öğütüyor ve ekmek yapıyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ekmeklerini tüketebiliyor" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da 350 yıllık değirmeniyle elde ettiği undan doğal ekmek yapıyor
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir fırıncı 350 yıllık değirmeninde elde ettiği undan ekmek yapıyor. Ekmeklerin özellikle şeker hastalığına iyi geldiğini söyleyen fırıncı, ekmeklerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
İlçeye bağlı Söğütalan mahallesindeki yaklaşık 350 yıllık tarihi bir değirmeni restore eden 47 yaşındaki Halil Ayar, değirmende buğday öğüterek elde ettiği unlardan, köy usulü taş fırında ekmek yapıyor. Farklı un çeşitleriyle yapılan ekmekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
"ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİYOR"
Restore ettiği değirmende geleneksel helal sertifikalı buğdayları öğüttüğünü belirten Halil Ayar, "Köyümüzün simgelerinden biri olan ve yaklaşık 350 yıllık tarihi değirmeni restore ettik. Burada öğüttüğümüz doğal buğdaylardan un elde ediyoruz. Bu unları köy usulü taş fırında pişiriyoruz. Son derece doğal sağlıklı lezzetli. Özellikle de çavdar unundan yaptığımız ekmeklerin şeker hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın kendi getirdikleri buğdayları da kendi gözleri önünde öğütüyor ve ekmek yapıyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ekmeklerini tüketebiliyor" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti
Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Öz’ü kabul etti
Fatih Erbakan'dan teşekkür ziyaretleri
İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres’i “yalan haber” yaymakla suçladı
Kripto Launchpad Nedir - Neden Varlar?
TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi
Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu