Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen meşhur papaz eriği hasadı haftaya başlıyor.
Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 11:11
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen ve ünü Türkiye’nin birçok şehrinde bilinen papaz eriğinin hasadına bir hafta kaldı.
Geçen yıla göre kış mevsiminin daha soğuk geçmesinden dolayı verimin düşük olması ve girdi maliyetlerinin artmasının erik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.
Sadece Türkiye’ye değil, yurt dışına da ihracatı yapılan papaz eriğinin hasadı yaklaşık 20 gün devam ediyor.
İznik’te erik yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Mustafa Kutay, Türkiye’nin en lezzetli eriklerinin İznik’te yetiştiğini belirterek, “Meşhur olan papaz eriği oldukça lezzetli, gevrek ve sulu suludur. Bu lezzetin hasadı bir hafta sonra başlayacak. Bu kış havanın normal şartlardan biraz daha soğuk olmasından kaynaklı erik veriminde düşüş bekliyoruz. Bazı bölgelerde verim iyi, bazılarında ise düşük. Bunun da fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Üretim maliyetleri de arttı” dedi.
Geçen yıl erik fiyatının en alt fiyatının 10 liradan üreticiden alındığını ifade eden Kutay, “Bu yıl bunun 20 liraya çıkması bekleniyor. Verim konusunda geçen yıla göre düşü
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın papaz eriği hasada hazırlanıyor
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen meşhur papaz eriği hasadı haftaya başlıyor.
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen ve ünü Türkiye’nin birçok şehrinde bilinen papaz eriğinin hasadına bir hafta kaldı.
Geçen yıla göre kış mevsiminin daha soğuk geçmesinden dolayı verimin düşük olması ve girdi maliyetlerinin artmasının erik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.
Sadece Türkiye’ye değil, yurt dışına da ihracatı yapılan papaz eriğinin hasadı yaklaşık 20 gün devam ediyor.
İznik’te erik yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Mustafa Kutay, Türkiye’nin en lezzetli eriklerinin İznik’te yetiştiğini belirterek, “Meşhur olan papaz eriği oldukça lezzetli, gevrek ve sulu suludur. Bu lezzetin hasadı bir hafta sonra başlayacak. Bu kış havanın normal şartlardan biraz daha soğuk olmasından kaynaklı erik veriminde düşüş bekliyoruz. Bazı bölgelerde verim iyi, bazılarında ise düşük. Bunun da fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Üretim maliyetleri de arttı” dedi.
Geçen yıl erik fiyatının en alt fiyatının 10 liradan üreticiden alındığını ifade eden Kutay, “Bu yıl bunun 20 liraya çıkması bekleniyor. Verim konusunda geçen yıla göre düşü
En Çok Okunan Haberler
DUS ve YDUS sınavları yılda bir kez yapılacak
500 bin sosyal konut projesine 2 milyon 879 bin kişi başvurdu
Leman Dergisi'nin karikatür davası başladı: Eser sahibine tahliye kararı
Şehit Astsubay Ramazan Yağız, son yolculuğuna uğurlandı
Vincenzo Montella: Yarınki maç çok önemli
Dimitrov: Ağır mağlubiyetin travmasını atlatmak zorundayız
4 öğretmenin öldüğü yola yine kaya parçası düştü
Kupa'da 4'üncü eleme turunun programı açıklandı
Bursa'da iş yerine defalarca giren hırsızı sopayla kovaladı