Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden, rehabilitasyon merkezi saldırısına yönelik açıklama!

Bursa Valiliği'nden, Yıldırım'daki rehabilitasyon merkezindeki silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valiliği'nden, rehabilitasyon merkezi saldırısına yönelik açıklama!

Olay, merkez Yıldırım ilçesi, Özel Yıldırım Gelişim, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen sebepten dolayı elindeki pompalı tüfek ile rehabilitasyon merkezine gelen Ramazan Arı, etrafa ateş etmeye başladı.

Ne olduğunu anlayamayan sağlık çalışanları ve hastalar etrafa kaçışmaya başladı. Pompalı tüfekten çıkan saçmalar, Enes Malik Güloğlu, Musa Güloğlu ve Ayten Yukarı'ya isabet etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Enes Malik olay yerinde hayatını kaybederken, diğer iki kişi hastaneye kaldırıldı. Enes Malik Güloğlu'nun babası olduğu öğrenilen Musa Güloğlu'nun başından ve boynundan vurulduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Saldırının ardından Ramazan Arı olay yerinden kaçtıktan sonra Soğanlı Mahallesi'ndeki yakınlarının hurdacı dükkanında tabancayla başına ateş ederek intihar etti.

Ramazan Arı'nın rehabilitasyon merkezine saldırıyı gerçekleştirmeden önce Ormanlar Yolu Caddesi üzerindeki ikametinde eşi Gülsüm Arı'yı da karnından pompalı tüfekle vurup ağır şekilde yaraladığı, daha sonra rehabilitasyon merkezine gelerek saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Açıklama şu şekilde:

"20.07.2020 günü saat:15.30 sıralarında Yıldırım İlçesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde meydana gelen ateşli silahla kasten öldürme olayı ile ilgili yapılan araştırmada,

R.A. isimli şahıs E.M.G.'yi kalbinden (şahıs eks), babası M.G'yi başından ve boynundan hayati tehlike arz edecek şekilde vurmuş, ayrıca işyerinde temizlik görevlisi olarak çalışan A.Y'yi de sağ kolundan hayatı tehlike arz etmeyecek şekilde yaralamıştır. Şüpheli şahıs olay yerinden kaçmış, Osmangazi İlçesi Tabakhane bölgesinde eşi G.A'yı karnından vurarak ağır yaralamış, kendisini de kafasından vurarak intihar etmiş ve eks olmuştur. Yaralı şahısların sağlık kuruluşlarında tedavilerine başlanılmış olup olay çok yönlü olarak araştırılmaktadır.

Konuyla ilgili olarak da adli soruşturmaya başlanılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.