Hava Durumu

CHP Bursa, Kılıçdaroğlu'nun arkasında!

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Afrin operasyonuyla ilgili "Ortada henüz bir Meclis kararı yok. Biz bu konunun diplomatik bir dille çözülmesinden yanayız" açıklamasını yaptı. Akkuş, CHP kongresiyle ilgili ise İl teşkilatından 38 kişinin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa, Kılıçdaroğlu'nun arkasında!

-Serap Öztürk-

Bursa İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya Bursa CHP Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, CHP eski İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkan Adayı İsmet Karaca, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve partililer katıldı.

AK Parti'de görevden alma konusuna değinen Bursa CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş şunları söyledi: "Bu ülkede bir demokrasi sorunu var ama bu bizden kaynaklı değil. Bu AKP anlayışının bir sonucu. Yüzde 49.5 oyla başa gelen Ahmet Davutoğlu'nun bir gecede birilerinin iki dudağı arasından çıkan kararla başbakanlığının bittiği ve neden alındığını bilmediğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Aynı şekilde, Kadir Topbaş, Recep Altepe, Melih Gökçek, Ahmet Edip Uğur'un bir gece içinde ve yine tek kişinin iki dudağının arasından çıkan bir kararla görevden alındığını biliyoruz.  Ağlayarak görevini bırakan Balıkesir belediye başkanını biliyoruz... AKP'nin de kendi içinde bir demokrasi sorunu var. Parti içinde herkes bir şeyler söylüyor fakat her şeye bir kişi karar veriyor. Bunun siyasi literatürdeki karşılığı faşizmdir."

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK"

Hukuk ve adalet konusunda da ciddi sorunlar olduğunun altını çizen Başkan Akkuş, "Cezaevlerinde milletvekilleri, basın mensupları ve yüzbinlerce insan var. Ve neden içerde olduklarını bilmiyoruz. Bizler özgürlükle ilgili sorunu olan insanlarız. Basın özgürlüğü konusunda 184 ülke arasında maalesef 154. sıradayız" şeklinde konuştu.

"AFRİN SORUNU BARIŞ İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ"

Şu anda CHP Genel Başkanlığı'na Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Kocasakal, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Muharrem İnce olmak üzere 4 kişinin aday olduğunu hatırlatan Akkuş, Bursa il teşkilatında 38 kişinin Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğunu belirtti. Akkuş, MHP ve AKP arasındaki ittifak hakkında ise şunları söyledi: "Biz ortada bir mutabakat görmüyoruz. Geçmiş dönemlerde, 12 Eylül döneminde olduğu gibi buna benzer yaklaşımlar oldu. Afrin gibi ülke savunmasına yönelik konularda bir Meclis kararı olmalı; henüz Meclis'in almış olduğu bir karar yok. Bu konuda biz Bursa olarak Genel Merkezin açıklamalarına katılıyoruz.  Bunun barış içinde, müzakere ve diplomat yollarla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz."       Akkuş, Afrin harekatı konusunda "savaşa hayır" diyenlerin, bir kesim tarafından sert bir şekilde eleştirildiklerine yönelik ise, düşünce özgürlüğünün olması gerektiğine inandığını belirtti.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.