Hava Durumu

Çılgın manşet: Kurtar bizi Mancini!

Final maçı için geri sayım sürerken İngiliz taraftarlar kendinden geçti, The Sun sabah 05.00'ten itibaren Wembley yollarına düşüldüğünü bildiriyor. Londra'da sokaklar festival alanına dönüşürken, dünya İskoçya'daki bir gazetenin attığı manşeti konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2021 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2021 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çılgın manşet: Kurtar bizi Mancini!

Dünyanın soluğunu tutarak beklediği randevuya artık saatler kaldı, 1966'dan bu yana ilk kez final oynayacak İngiltere'de sokaklar karnaval gibi. İtalya ile Wembley Stadyumu'nda Avrupa'nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak İngiltere'de, Kraliyet Ailesi'nden sokaktaki sıradan insanlara herkes maça kilitlendi.

Kraliçe Elizabeth başarı mesajında 1966 Dünya Kupası'nı hatırlattı, 95 yaşındaki Kraliçe mesajında şu ifadelere yer verdi: "55 yıl önce Bobby Moore'a kupayı vermiştim. Size en iyi dileklerimi gönderiyor ve tarihin sadece başarınızı değil, gösterdiğiniz fedakarlığı, ruhunuzu ve gururunuzu da onurlandırmasını temenni ediyorum."

Başbakan Boris Johnson ise yazdığı mektupta milli takımın tüm İngiltere'nin moralini düzelttiğini vurguladı: "Siz halihazırda tarih yazmış bulunuyorsunuz. Siz İngiltere'yi büyük bir uluslararası turnuvanın finaline taşıdınız. Bu ülkede yaşayan çoğu insan için bu hayatlarında ilk kez yaşadıkları bir şey."

Prens William, İngiliz medyasının 'Üç Aslan' olarak tanımladığı takımın şampiyon olmasını dileyen bir mesaj yayınladı. Başkent Londra'da ise hareketlilik sabah erkenden başladı.

SABAH 05.00'TE YOLLARA DÜŞTÜLER 

Londra'da milli formayı giymiş taraftarlar erken saatlerde Wembley yoluna düştü, otobüslerin üstüne tırmananlar çılgınca şarkılar söyleyip dans etti.

Sokaklarda meşale yakanların göze çarptığı Londra'da, final maçını izlemek için bilet arayanlar ise ellerinde pankartlarla karaborsadan bilet bulmanın derdinde.

Reuters haber ajansı, öğle saatlerinde Roma'daki Fiumicino Havalimanı'ndan İngiltere'nin başkenti Londra'ya uçmaya hazırlanan İtalyan taraftarların fotoğraflarını servis etti.

İngiliz medyasında ise neredeyse tüm haberler final maçı. 'Çok fazla, çok yakın' manşetini atan Daily Mail, taraftarların 55 yılın ardından oynanancak en büyük maç için erkenden havaya girdiğini kaydediyor.

Taraftarların Wembley'e ulaşmak için sabah 05.00'ten itibaren kuyruğa girdiğini aktaran The Sun ise, milli takımı stadyuma taşıyacak otobüsün geçeceği güzergahın da taraftarlar tarafından doldurulduğunu aktarıyor.

Final maçı beklendiği gibi İtalya'nın bütün gazetelerinde de manşet. İtalyan basını, tüm Avrupa'nın İngiltere'ye karşı kendilerini desteklediğini yazıyor.

İSKOÇ GAZETESİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ 

İskoçya'da yayınlanan ve ülkenin Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını savunan The National gazetesi, İtalya teknik direktörü Roberto Mancini'yi İskoçya'nın ulusal kahramanlarından Braveheart (cesuryürek) lakaplı özgürlük savaşçısı William Wallace'e benzeterek, "Kurtar bizi Roberto, tek umudumuz sensin" manşeti ile İtalya'ya destek verdi.

İtalya, Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak finale Türkiye'nin de yer aldığı gruptaki tüm maçlarını kazanıp, üst turlarda ise Avusturya, Belçika ve İspanya'yı eleyerek geldi.

Maçlarının neredeyse tümünü Londra'da oynayan İngiltere ise yarı final maçına kadar gol bile yemedi. İngiltere, Almanya, Ukrayna ve Danimarka'yı eleyip Avrupa Kupası'na gözünü dikti.

İtalya'nın başında futbolseverlerin yakından tanıdığı Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini var. İngiltere'yi ise şimdiden tarih yazan Gareth Southgate yönetiyor.

İngiltere, finale kadar 'It's coming home' adlı şarkıyla geldi. Ülkede düzenlenen Euro 96 için bestelenen şarkı, İngilizlere göre futbolun evine nihayet döndüğünü anlatıyor.

İtalya'da ise 'Büyülü Geceler' her yerde çınlıyor. 1990'da ülkede düzenlenen Dünya Kupası için bestelenen 'Bir İtalyan Yazı' adlı şarkı, orijinal isminden çok nakaratındaki 'Büyülü Geceler-Notti Magiche' ifadesiyle Euro 2020'ye damgasını vurdu.

EURO 2020 heyecanını finale kadar taşıyan İtalya'nın 2021 yazının atmosferini de en iyi bu şarkı yansıtıyor. Dört kez Dünya Kupası kazanan İtalya, Avrupa Şampiyonası'nda ise yalnızca bir kez, 1968'de kupayı kaldırdı.

İngiltere'nin aksine hala sıkı koronavirüs tedbirlerinin geçerli olduğu İtalya'da taraftarlar final karşılaşmasını, daha önce planlandığı gibi başkent Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda kurulacak dev ekrandan, 16 bin kişinin katılımıyla izleyemeyecek.

Buna karşılık Roma'nın üç büyük meydanına final için dev ekranlar kuruldu. Ancak İtalya'nın maçı kazanması durumunda halkın topluca eğlenmesi ve sokaklarda kalabalık grupların toplanmasına karşı salgın tedbirlerini uygulamak için güvenlik güçleri hazır bekletilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.