Hava Durumu

Doğu Karadeniz yine sele teslim! Bir kişi kayıp

Doğu Karadeniz'de yine kuvvetli yağış var. Rize ve Artvin'de yağış sonrası sel ve su baskınları meydana geldi. Sağanak sonrası dereler taştı, cadde ve sokaklar su altında kaldı. Artvin'de sele kapılan bir kişinin kaybolduğu bildirildi. NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, bu gece ve yarın iki ilde şiddetli yağış geçişleri olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğu Karadeniz yine sele teslim! Bir kişi kayıp

Meteoroloji'nin dün yaptığı uyarının ardından Doğu Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu.

Şiddetli yağıştan Rize ve Artvin etkilendi. Rize'nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

Rize Valisi Kemal Çeber, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Sel bölgelerindeki son durumla ilgili bilgi veren Çeber, Fındıklı ve Ardeşen bölgelerinin şiddetli yağıştan yoğun etkilendiğini söyledi.

Çeber, "Sabah saat 06.00 sularında başladı yağışlar. Saat 09.00 civarında çok şiddetlendi. 5 köyümüzün yolunu heyelan ve sel riskine karşı kendimiz kapattık. Durum normale dönünce açacağız. Mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Şu anda bize ulaşan bir kayıp bilgisi yok" dedi.

ARTVİN'DE BİR KİŞİ KAYIP

Artvin'in Arhav ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle gündelik hayat durma noktasına geldi.

Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu.

İlçe merkezinin büyük bölümünde yollar sular altında kalırken, Arhavi deresi taştı, çok sayıda köye ise heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.