Hava Durumu

Erdoğan ve Putin, YPG'yi görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Suriye'deki siyasi sürecin konuşulduğu ifade edilen görüşmede Erdoğan'ın Putin'den bu süreçte PYD/YPG'ye yer verilmemesi konusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan ve Putin, YPG'yi görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Görüşmede iki lider Suriye'de siyasi çözümün önünün açılması için Astana mekanizmasıyla elde edilen kazanımların önemine işaret ederken, sürecin Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesinde sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için rejimin ve muhalefetin yapıcı davranmaya özen göstermesi gerektiğini belirtti.

İki liderin Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemine vurgu yaptığını belirten kaynaklar, görüşmede Erdoğan'ın Suriye ile ilgili siyasi süreçte PYD/YPG ve bunların güdümündeki gruplara yer verilmemesi gerektiğini belirttiğini bildirdi.

Erdoğan ve Putin, Suriye'nin İran ile İsrail arasında bir çatışma sahası haline dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede enerji başlığı altında Akkuyu Nükleer Santral projesinin yanısıra Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesindeki ilerlemelerin memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

Ayrıca Erdoğan ve Putin görüşmede giderek daha da gelişen ikili ekonomik ilişkilerde yerli paraların kullanımının önemine de işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.