Hava Durumu

Mersin'deki orman yangınlarının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Mersin Silifke'de çıkan 2 yangın ile Antalya Gazipaşa'daki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Bununla birlikte Mersin'de yanan bölgede itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ederken binlerce dönüm ormanlık alan kül oldu. Yangının bıraktığı tahribat gün ağarınca ortaya çıkarken kesin hasar tespitinin söndürme işlemlerinin tamamen bittikten sonra yapılacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2021 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2021 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mersin'deki orman yangınlarının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde devam eden yangınlar ve söndürme çalışmaları hakkındaki son durumu açıkladı. Bakan Pakdemirli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Mersin Silifke'de çıkan 2 yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınırken felaketin boyutu da gün ağarınca ortaya çıktı. Yanan bölgede itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ederken binlerce dönüm ormanlık alanın küle döndüğü görüldü.

Pakdemirli açıklamasında şunları ifade etti:

Mersin Silifke'de çıkan 2 yangın kontrol altına alındı. Böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

MERSİN'DE ORMAN YANGINLARININ TAMAMI KONTROL ALTINDA

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi'nde 28 Temmuz günü öğle saatlerinde çıkan orman yangını, poyrazın da etkisiyle hızla yayıldı. Alevler, ilçe merkezine ve Duruhan Mahallesi'ne de sıçradı. Yerleşim yerleri tahliye edildi. Bu yangınlar, yangın söndürme ekiplerinin havadan ve karadan müdahaleleriyle dün kontrol altına alındı.

Bozyazı ilçesine bağlı Gözce Mahallesi'nde de 28 Temmuz'da çıkan orman yangını da 29 Temmuz'da kontrol altına alındı. Silifke ilçesine bağlı İmamuşağı Mahallesi'nde ise 29 Temmuz'da orman yangını çıktı. Geniş araziye yayılan yangın, Akdere ve Yeşilovacık mahallelerine de sıçradı. Bölgedeki kamp yerleri ve 2 otel boşaltıldı. Alevler, bazı evlere de zarar verdi. Çok sayıda hayvan öldü. Yangın söndürme ekiplerinin yoğun mücadelesine vatandaşlar da destek verdi. 30 Temmuz günü Silifke, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinin sınırında yer alan Dedeler Mahallesi'nde de yangın çıktı. Bölgedeki yangınların tamamı bugün sabah kontrol altına alındı.

ANTALYA'DAKİ YANGIN DA KONTROL ALTINA ALINDI

Bu açıklamasının ardından Bakan Pakdemirli sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Antalya Gazipaşa'daki yangının da kontrol altına alındığını açıkladı.

107 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bakan Pakdemirli yangınlardaki son durumu açıklayarak 112 yangından 107'sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

28 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınının 107'sini kontrol altına aldık. Devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.