Hava Durumu

MHP Yıldırım teklif etmişti! Yeni binalarda yağmur suyu toplama zorunlu oldu...

MHP Yıldırım Belediye Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' kurulması kararıyla ilgili, konuyu 17 gün önceki Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme getirdiklerini söyledi. Bilgili, "Böylece MHP grubunun önerilerinden biri uygulama alanına  girmiş oldu. Diğer önerilerimizin de Tarım Bakanlığı, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizce uygulamaya konulması en büyük temennimizdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP Yıldırım teklif etmişti! Yeni binalarda yağmur suyu toplama zorunlu oldu...

İsmail ARSLAN

MHP Yıldırım Belediye Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca alınan yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' kurulması kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Yaklaşan kuraklık, su kıtlığı sorunu ve MHP grubunun 18 maddelik çözüm önerilerini 6 Ocak tarihli Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme getirdiğini dile getiren Bilgili, "Çözüm önerilerimizin bir kısmının  belediyelerimizce uygulanmasını ve imar planlarına plan notu koymak suretiyle zorunlu hale getirilmesini de teklif etmiş idim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 23 Ocak tarihinde , Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, çatıda toplanan yağmur suyunun bahçe zemini altında bir depoda toplanmasını sağlamak amacıyla yeni binalara "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirdi. Böylece MHP grubunun önerilerinden biri uygulama alanına  girmiş oldu. Diğer önerilerimizin de Tarım Bakanlığı, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizce uygulamaya konulması en büyük temennimizdir" dedi. 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Açıklamasında 12 Ocak tarihindeki Belediye Meclis Toplantısı'nda  kabul edilen Şirinevler Mahallesi 1/1000'lik Uygulama imar planında yağmur suyu toplama ve biriktirme konusunu da hatırlatan Bilgili, "Bu hükümleri yönetmelik ve planlara koydukları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Belediyesini kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum. Aziz Türk Milletinin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.