Hava Durumu

Pelin Çırpan; 'Emek en yüce değerdir'

CHP Bursa İl Kadın Kolu Genel Kurulu yarın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Genel Kurul'da mevcut Başkan Vildan Özkula'nın yanı sıra Ayfer Omak, Dilek Doğan, Sara Mızrak ve Pelin Çırpan olmak üzere 5 başkan adayı yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pelin Çırpan; 'Emek en yüce değerdir'

Başkan adaylarından Pelin Çırpan CHP il binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Partimizde en çok söylenen "Emek en yüce değerdir" sözünün arkasında durarak sizlerden bizlere "fırsat" vermenizi istiyoruz. Bizler sizlerden hiç tanımadığınız insanlara kefil olmanızı ve sonrasında yanılmanızı değil, gerçekten parti tabanından gelen biz emekçilerin önümüzü açmanızı istiyoruz.Bizler belki maddiyatı çok kuvvetli insanlar değiliz ama yaptığımız tüm projeler için kaynak yaratabilen ekibiz. Bunu referandum dönemi tam 100 bin adet materyal bastırıp, bir genel merkez gibi tüm ilçelerimizle elbirliği içinde çalışıp ispatladık. Biz AKP'li değiliz ! Biz konuşabilen, yazabilen ve asla biat etmeyen Cumhuriyet'i kuran kadınlarız.  Şimdi sizlerden sokaklarda attığınız "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganının karşılığını istiyoruz."

ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMELİYİZ

"Bizim için çıtayı yükseltmek öncelikle CHP Belediyelerimizin bayrağını ilçelere dikmektir" diyen Çırpan, "Sonrasında da partimizi yerelden genele yapmakla olur ve biz Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak "birlikte başaracağız. Kimsenin elinde sihirli dernek olmadığının bilinci ile "ben" diye hareket edenlere karşı "biz olarak " var olacağız. Öyle bir süreç içinde ki ülkemiz; hepimiz kişisel hırslarını ve iç çekişmelerini bir yana bırakmakla sorumlu olduğunun bilincinde olmalı. Daha önce belirttiğimiz gibi burası bir dernek değil, sevgi kulübü değil, bir siyasi kuruluştur. O sebeple yoldaşlık bilinciyle olayları kişiselleştirmeden hepimiz yan yana yürümek zorundayız. Bizler sadece burs vererek bu kötü gidişatı durduramayız. Bizlerin asli görevi, bu akıl ve bilimden uzak eğitim sistemini değiştirmektir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadınları o şortlu kadına tekme atan zihniyeti değiştirmeliyiz. O sebeple 'içeride ya da dışarıda' kadınlara bel altı vuran zihniyete de aynı şekilde karşı duruş göstereceğimizden de herkes emin olsun! Sadece direnerek değil, birleşerek kazanacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.