Gıda Mühendisleri Odası şube başkanı Şehmus Alparslan, özellikle yazın tüketilen ve dışarıda satılan yiyecekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gıda Mühendisleri Odası şube başkanı Şehmus Alparslan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğunu vurguladı.
Semt pazarlarında yaş meyve ve sebze hariç açıkta satılan, temizlenmesi mümkün olmayan yufka, yumurta, peynir, çökelek, baharat ürünlerinin tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Alparslan, bu ürünlerin toz kapmayacak, sıcakta bozulmayacak şekilde soğutmalı ortamlarda bulundurulması gerektiğine önemle vurgu yaptı.
TAVUK DÖNERDEKİ TEHLİKE!
Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere neden olabileceğinin ve güvenilmeyen işletmelerde tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Alparslan, şunları söyledi:
"Bu olumsuzlukların ortaya çıkmasında devletin denetim mekanizması ayrıca çalışıyordur ama tüketicilerin de alışkanlıkları konusunda üzerine düşeni yapması gerek.
Dışarıda satılan ürünleri tüketmediğimizde işletmeciler zaten bizim doğrumuzu uygulamak zorunda kalacaklar. Ama biz dışarıda satılan ürünü tercih edersek, dışarıda daha çok satış olacaktır ve bu denetim mekanizmasının önleyebileceği bir durum olmaktan çıkar."dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tavuk dönerde büyük tehlike!
Gıda Mühendisleri Odası şube başkanı Şehmus Alparslan, özellikle yazın tüketilen ve dışarıda satılan yiyecekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Gıda Mühendisleri Odası şube başkanı Şehmus Alparslan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğunu vurguladı.
Semt pazarlarında yaş meyve ve sebze hariç açıkta satılan, temizlenmesi mümkün olmayan yufka, yumurta, peynir, çökelek, baharat ürünlerinin tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Alparslan, bu ürünlerin toz kapmayacak, sıcakta bozulmayacak şekilde soğutmalı ortamlarda bulundurulması gerektiğine önemle vurgu yaptı.
TAVUK DÖNERDEKİ TEHLİKE!
Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere neden olabileceğinin ve güvenilmeyen işletmelerde tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Alparslan, şunları söyledi:
"Bu olumsuzlukların ortaya çıkmasında devletin denetim mekanizması ayrıca çalışıyordur ama tüketicilerin de alışkanlıkları konusunda üzerine düşeni yapması gerek.
Dışarıda satılan ürünleri tüketmediğimizde işletmeciler zaten bizim doğrumuzu uygulamak zorunda kalacaklar. Ama biz dışarıda satılan ürünü tercih edersek, dışarıda daha çok satış olacaktır ve bu denetim mekanizmasının önleyebileceği bir durum olmaktan çıkar."dedi.
En Çok Okunan Haberler
Tarkan'dan 1 Mayıs mesajı
GSYİAD Yılın Sporcusu ödül töreni yapıldı
Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak
Bursaspor hazırlıklarını sürdürdü
Ankara'da tarihi zirve! Erdoğan Özgür Özel'i kabul etti
Gelin ve damat silahla ateş açtı
Bağlaraltı Pazar Yeri gün sayıyor
Yeniceköy Mahallesi'nde yeni yollar açılıyor
Bursalı gençlerden şehitlere vefa