Hava Durumu

Yıldırım'dan ABD'ye 'seçim' tepkisi: 'Kendi işinize bakın'

ABD'den gelen 'OHAL altında şeffaf bir seçim düzenlemenin zor olduğu ve bu konuda endişeli oldukları' yönündeki açıklamaya Başbakan Yıldırım'dan tepki geldi. Yıldırım, "Önce onlar kendi işlerine baksın. 1,5 sene geçti seçimlerden, hala hile, usulsüzlük yapıldı' tartışmaları bitmedi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan ABD'ye 'seçim' tepkisi: 'Kendi işinize bakın'

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimi ilgilendiren uyum yasalarının ne zaman Meclis'e geleceği yönündeki soruya yanıt veren Yıldırım, "Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak. 100 bin imza ile gösterilecek cumhurbaşkanlığı adaylığının esas ve usulleri de bu teklifte yer alıyor. Burada noter şartı falan yok. Aday göstermek isteyen vatandaşlarımız, kimi aday gösterecekse ona yönelik gerekli kimlik bilgilerini, kendi rızasıyla aday göstermek istediğini belirtecekler" dedi.

YUNANİSTAN'DA FETÖ TEPKİSİ

Yıldırım'ın gündeminde Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden birinin tahliye edilmesi de vardı. "Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Yıldırım, "Son zamanlarda maalesef FETÖ suçluluları Yunanistan'ı güvenli bir barınak olarak görmeye başladı. Bu da komşuluğumuza, dostluğumuza zarar veriyor. Ümit ederim ki FETÖ örgüt mensuplarını ülkemize iade eder. Bu çağrımızı tekrarlıyoruz. FETÖ örgütü mensuplarının Yunanistan-Türkiye dostluğunu, ilişkilerini olumsuz şekilde etkilemesini arzu etmeyiz" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in "bu tip bir olağanüstü hâl sırasında seçimlerin söz konusu şekilde yapılabileceğinden endişe duyuyoruz" açıklamasına da tepki gösterdi, "Önce onlar kendi işlerine baksın. 1,5 sene geçti seçimlerden, hala 'seçimlerde hile, usulsüzlük yapıldı' tartışmaları Amerika'da bitmedi. Amerikalılar, seçim görmek istiyorsa Türkiye'ye gelsinler. Şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler" dedi.

KUPA DERBİSİNDEKİ OLAYLAR

Yıldırım, dün akşamki olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili de konuştu. Yıldırım, "Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu tip olaylar bazı provokasyonlarla gerçekleştiği yönünde geçmişten gelen tecrübeler var. Taraftarları futbolun keyfine varmaya davet ediyorum. Şiddetle kavgayla futbol olmaz. Futbol Federasyonu gerekli araştırmaları, soruşturmaları yapıyor. Ne gibi müeyyidesi varsa, sorumluluğu olanlar mutlaka karşılığını görecek" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.