Hava Durumu

YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine çağrı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin eğitim öğretim ücretlerine yönelik bir çağrıda bulundu. Yerleşme oranlarındaki artışın öğrenciler lehine bir iyileştirme yapılması için fırsat gördüklerini söyleyen Özvar, ''Vakıf kimliğine yakışır bir şekilde toplumsal sorumluluğu daha fazla üstlenmelerini istiyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine çağrı

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercihlerini de gerçekleştirerek üniversitelerine yerleşti. Ancak artan özel üniversite fiyatları son dönemin en çok konuşulan konularından. Bazı üniversiteler, yıllık ücretlere yüzde 100'ün üzerinde zam yaptı. Hatta bazı okullarda zam protesto gösterileri yapıldı.

Bu durum karşısında YÖK harekete geçti. YÖK başkanı Erol Özvar üniversiteleri yöneticileriyle bir araya gelerek bir çağrıda bulundu.

'Ekstra indirim' çağrısı

Özvar, ''Öğrencileriniz üniversitelerinizi tercih etse de kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı olarak oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi için, sizlerin ekstra bir indirim kampanyası yapması faydalı olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Yerleşme oranlarındaki artışın öğrenciler lehine bir iyileştirme yapılması için fırsat olduğunu da söyleyen Özvar, vakıf üniversitelerinin kimliklerine yakışır bir şekilde toplumsal sorumluluklarını daha fazla üstlenmelerini istedi.

Özvar, mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde özellikle ücretli programlara yerleşen hiçbir öğrencinin maddi imkansızlık dolayısıyla eğitimini aksatmasını istemediklerinin de altını çizdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "(TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı sonucuna ilişkin) Bu yıl kontenjanlardaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda, kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanları ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.