Hava Durumu

1 haftalık kaçışın bittiği an! Bursa jandarmasından 'özel' operasyon...

Bursa'da jandarma ekipleri, yol uygulamasında 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücüyü yakalamak için özel bir ekip kurdu. Yüzlerce güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, bir hafta sonra kimliklerini belirledikleri şüphelileri kıskıvrak yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2019 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
1 haftalık kaçışın bittiği an! Bursa jandarmasından 'özel' operasyon...

Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan yol uygulamasında 'dur' ihtarına uymayan şüpheli araç kaçmaya başladı. Ekipler şüpheli aracı ve içerisindeki şüphelileri tespit edip yakalamak için özel bir ekip kurdu.

Ekipler, çevredeki 100'e yakın güvenlik kamerasını tek tek inceleyip aracın çalıntı olduğunu belirledi. Aracın çalındığı yere giden ekipler, aracın esas sahibinin İzmir'de olduğunu tespit etti. Hırsızların aracın plakasını değiştirip modifiye ederek gezdiklerini belirleyen ekipler, aracı teknik takibe aldı.

Aracı ve içerisindeki şahısları güvenlik kamerası ve PTS/MOBESE sistemiyle belirleyen ekipler şüphelilerin Osmangazi ilçesinde saklandıkları ikametlerine baskın yaptı. İkamette bulunan A.G., Y.K., E.K. ve S.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde kullanım aparatı, suçta kullanılan 2 adet (biri Milli Parklara ait Hizmet alımı şeklinde kullanılan araç) araç, hırsızlıkta kullanılan keski, pense, anahtar takımı ve eldiven ele geçirildi.

Şüphelilerin daha önceden de BESOB sanayi bölgesinde iş yerlerinden enerji nakil ve haberleşme kablosu çaldıklarını tespit edildi.

Şüpheliler, karakoldaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.