Hava Durumu

10 Kasım'ı kana bulayacaklardı

Ülkenin farklı noktaların gerçekleştirilen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonların ayrıntıları ortaya çıktı. Suriye'de barınamayan yaklaşık 800 DEAŞ'lının kaçak yollardan Türkiye'ye girdiği ve 10 Kasım törenlerine yönelik saldırı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye basıldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
10 Kasım'ı kana bulayacaklardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, dün sabaha karşı Ankara'nın değişik ilçelerinde, 250 adrese baskın düzenledi. İki gündür devam eden soruşturma kapsamında şimdiye kadar haklarında yakalama kararı bulunan 245 kişiden 220 şüpheli gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon öncesi, Suriye'den 800'e yakın DEAŞ'lının Türkiye'ye sızdığı yönünde istihbarat bulunduğu, bunun üzerine Ankara'da sıkı güvenlik önlemleri alınarak örgütle bağlantısı olabilecek kişilerin takip edildiği belirtildi.

KANA BULAYACAKLARDI

Teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen emniyet güçleri, 10 Kasım törenleri sırasında DEAŞ tarafından saldırı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon için düğmeye bastı. Yüzde 80'ni Suriye uyruklu 220 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonlarda herhangi bir patlayıcı maddenin bulunamadığı belirtilirken, örgütün hücre evi olarak kullandığı 5 evi baskın öncesi boşalttığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.