Hava Durumu

11 çalışan korona olmuştu! Uludağ'da alarm...

Son günlerde korona virüs tedbirlerini ihlâllerle gündeme gelen Uludağ'da jandarma ekipleri denetimlerini artırdı. Narkotik ve bomba arama köpekleri ile araçlar titizlikle aranırken, sık sık maske ve sosyal mesafe ikazı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2021 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
11 çalışan korona olmuştu! Uludağ'da alarm...

Kış turizminin gözde mekânı Uludağ'da jandarma ekipleri denetimlerini artırdı. Son günlerde korona virüs tedbirlerinin ihlâlleri ile gündeme gelen Uludağ'da jandarma narkotik köpeği Takip ve bomba arama köpeği Zeus ile araçlarda sıkı kontroller yapıyor.

Uludağ'ın 6. kilometresinde başlayan uygulamada araçların lâstiklerinin diş kalınlığı tek tek kontrol edildi. Araç sürücülerinin kimlikleri barkod cihazları ile okutulurken, emniyet kemeri, ehliyet, ruhsat, maske ve mesafe kontrolleri de gerçekleştirildi.

Ayrıca Uludağ Millî Parklar Gişeleri'nde de narkotik arama köpeği Takip ile bomba arama köpeği Zeus da otobüslerin ve minibüslerin içini ve bagajlarını didik didik aradı. Oteller bölgesinde görev yapan jandarma da seyyar megafon ile kayakçıları sık sık maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri gece gündüz pistlerde ve Uludağ'ın her noktasında nöbetlerini sürdürüyor.

Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı sezon içerisinde Uludağ bölgesinde çeşitli suçlardan aranan 15 şahıs ve 6 araç yakaladı. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan denetim ve kontroller sonucu 6 işletme ile maske, sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlâl eden 220 kişiye toplam 893 bin lira para cezası kesildi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.