Hava Durumu

'12'nci BUİKAD Ödülleri' sahiplerini buldu!

BUİKAD'ın 'İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri' 12'nci kez sahiplerini buldu. Başkan Oya Eroğlu, "Ödüle layık görülen kadınlarımız, ilham kaynağı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'12'nci BUİKAD Ödülleri' sahiplerini buldu!

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri, pandemi nedeniyle farklı bir konseptle sahiplerini buldu. AS TV ekranlarında ve dijital platformlarda Yekta Kopan'ın sunumu ile canlı yayınlanan ödül töreninde Ulusalda Yılın En Başarılı İş Kadını Gamze Cizreli seçilirken, Bursa'da Yılın Başarılı Girişimci İş Kadını Ödülü ise Nermin Atalay'a verildi.

'YOL GÖSTERİCİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Pandemi önlemleri gereği AS TV ekranlarında ve dijital platformlarda canlı yayınlanan İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni'ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, TOBB KGK Doğu Marmara Temsilcisi ve Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın gibi kent protokolünün önde gelen isimleri video konferans ile katıldı.

UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, Futurist, Ekonomist, Dijital İletişim ve Yazılım Ajans Başkanı Ufuk Tarhan gibi iş dünyasının önde gelen isimler de desteklerini videokonferans ile gösterdi. BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu, 14 yıldır yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yol gösterici olmaya gayret ettiklerini, bu yıl dijital platformlar üzerinde de olsa ödül törenini gerçekleştirmenin heyecan ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

'İLHAM VERENLERİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ'

Dernek olarak hayata geçirdikleri tüm projelerin sürdürülebilir olması için özel çaba gösterdiklerini de vurgulayan Oya Eroğlu, "12 yıldır ara vermeden yaptığımız Noktalama Projesi ile üniversite öğrencisi genç kızların emin adımlarla iş hayatına hazırlanmasını amaçladık. Koçluk eğitimleri almış gönüllü BUİKAD üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi 3. ve 4. sınıfında okuyan kız öğrencilere koçluk yaparak kariyer planlamalarında destek oldu. Bu proje ile 10 yılda 500'den fazla kız öğrenciye ulaştık. ILO ve İŞKUR işbirliği ile 'Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler' projesinin Bursa paydaşlığını da üstlendik.

150 kadın girişimciye mentörlük yaptık. Bunlardan 22'si kendi işini kurdu. Hâlihazırda 3 Avrupa Birliği projesine ortaklık yapıyoruz. Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olarak BUSİAD ve Yeşim Tekstil ile birlikte Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nun kurulmasına da öncülük ettik" dedi.

SAĞLIKÇILAR DA UNUTULMADI

Değerlendirmeler sonucu 'ulusal' kategoride Yılın Başarılı İş Kadını Gamze Cizreli seçildi. Yılın Fark Yaratan Kadını Ödülü ise Doç. Dr. Özge Karadağ Çaman'ın oldu. Yerel kategoride Bursa'nın Başarılı Girişimci İş Kadını Ödülü Nermim Atalay'a verildi. Bursa'nın Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi Gonca Tıknaz seçilirken, Bursa'da Yılın Kadını Destekleyen Şirketi Ödülü ise Chassis Brakes International A Hitachi Group Company firmasına verildi.

BUİKAD Özel Ödülü ise bu zorlu pandemi sürecinde gösterdikleri üstün özverili çalışmaları ile hayatımızda ne denli bir öneme sahip olduklarını bir kez daha bizlere gösteren tüm sağlık çalışanlarımız adına Dr. Nalan Yıldız ve Dr. İlknur Gülsün Ünal'a takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.