Hava Durumu

14 gün sokağa çıkma yasağı mı geliyor?

Koronavirüs vaka ve ölü sayılarındaki artış nedeniyle yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda bundan böyle hafta sonları tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Peki, 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte, merak edilen soruyla ilgili yapılan son dakika açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2020 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
14 gün sokağa çıkma yasağı mı geliyor?

Korona virüsü tedbirleri kapsamında kısıtlamaların kapsamı genişletildi. Bu bağlamda sokağa çıkma yasağı artık hafta sonu tam gün olarak uygulanıyor. Ancak vaka ve ölü sayılarındaki artış da bir yandan devam ediyor. Süreç içerisinde en çok merak edilip araştırılanlar arasında ise "14 gün sokağa çıkma yasağı çıkacak mı?" sorusunun cevabı yer alıyor. Peki, sokağa çıkma yasağı 14 gün yani iki hafta aralıksız uygulanacak mı? Merak edilen soruyla ilgili, Prof. Dr. Kemalettin Aydın'dan son dakika açıklaması geldi. İşte, Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın son dakika açıklaması...

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı - Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, içinde bulunduğumuz durumu "Köprüden önceki son çıkış" cümlesiyle açıkladı.

14 günlük sokağa çıkma yasağı ihtimaliyle ilgili de Aydın şunları söyledi:

Şu an uygulanmakta olan tedbirleri tam kapanma öncesi yapılan son hamle olarak düşünebiliriz. Bu hamlelerle başarı sağlayamazsak başka ülkelerde olduğu gibi 14 günlük tam kapanma yaşayabiliriz.

Aralık ayının ikinci yarısında, başta İstanbul olmak üzere toplumsal bağışıklığın (sürü bağışıklığı) devreye girmesini beklediğini söyleyen Aydın, "Bu, toplumun neredeyse yarıya yakınının virüsle karşılaşmış veya virüs ile infekte olacağı için yayılım hızının belirli kentlerde azalmaya başlayacağı anlamına geliyor. Kısıtlama kuralları, toplumsal bağışıklık ve aşı ile bağışıklıkla beraber ocak ayından itibaren başta İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir illerinde salgın hızının duraklayıp aşağıya doğru bir inişe geçeceğini öngörüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.