Hava Durumu

15 günlük büyük sınav: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artışla birlikte yeni yasaklar devreye girdi. Türkiye'de yeni yasaklar için son 15 gün. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarına saat kısıtlaması yeniden gündeme gelebilir.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 günlük büyük sınav: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Tüm Avrupa ülkelerinde Koronavirüs vakalarının artmasıyla tekrar 'alarm' verilirken, Türkiye'de de havaların soğumasıyla yeni önlemler için harekete geçiliyor. Edinilen bilgiye göre, hafta sonu sokağa çıkma yasağının, belirli yaş gruplarına saat kısıtlamasının, toplu taşıtların kontrolü, çalışma koşullarının değiştirilmesi gibi yöntemlerin yeniden hayata geçirilmesi gündeme gelebilir. Pandemiyle mücadelede alınacak yeni önlemlerin neler olacağını önümüzdeki 15 gün belirleyecek. 

BAKANLIĞIN SON GENELGESİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, kış dönemi hazırlıkları çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün yayınlanan genelgeyle denetimlerin daha yaygın ve düzenli hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Hükümette yapılan toplantılarda, özellikle lokanta ve kafeterya gibi mekanların son dönemlerde kurallara yeterince uymadığına ilişkin saptamalar yapıldı.

KALABALIKTA KIŞ KURALLARI DEVREYE GİRSİN

Kamu denetimlerinin arttırılması ve cezaların caydırıcı olarak uygulanması gerektiği belirtildi. Maske kullanımında elde edilen başarının, lokanta, kafe, AVM, toplu taşıma, cami, kamu kurumları, bankalar gibi yerlerdeki "kış kuralları" için de sağlanması hedeflendi.

OKULLARIN DURUMU 2 HAFTA İÇİNDE BELLİ OLACAK

Yeni dönemde, kasım ayının ilk haftasına kadar olan süreçte yeniden değerlendirme yapılacak. Okulların açılması ve kapalı mekanlara geçişin yarattığı sonuçların iki hafta içerisinde görüleceği, bu süreçteki vaka sayısı artışına göre yeni önlemler planlandığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI...

Buna göre toplu taşıtların kontrolü, çalışma koşullarının değiştirilmesi gibi yöntemler yeniden devreye sokulacak. 15 gün içerisinde görülecek sonuçlar "kış önlemlerinin" şeklini de belirleyecek. Özellikle büyükşehirlerde, gece belli bir saatten sonra sokağa çıkılmaması, hafta sonları sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarının sadece belli saatlerde dışarıda olmaları gibi uygulamalara geçilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.