Hava Durumu

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi... Karanlık gecenin 4. yıl dönümü!

Türkiye, 15 Temmuz 2016'da FETÖ mensuplarının kanlı darbe girişimi ile karşı, karşıya kaldı. Türk Milleti ise tanklı, toplu, silahlı hainlerin kötü emellerine ulaşmasını engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi... Karanlık gecenin 4. yıl dönümü!

Türkiye, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişimine maruz kaldı. Demokrasiye yönelik bu girişim, yüzlerce şehit, binlerce gazi verilerek milletçe önlendi.

15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etti.

Millet, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmadı, meydanı darbecilere bırakmadı.

Vatandaşlar, Emniyet Teşkilatı mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek, bu darbe girişimine karşı tarihi bir duruş sergiledi.

Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan millet, o gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazdı.

7'den 70'e işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine, parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olundu.

15 Temmuz gecesinden itibaren, Türkiye'nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında vatandaşlar, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya geldi.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.