Hava Durumu

15 yaşındaki çocuk, kuzenini ayıdan kurtarmak için kendisini feda etti

Rusya'nın Kamçatka bölgesinde 15 yaşındaki Rodion, 2 yaş küçük kuzenini ayıdan korumak için kendini feda etti. Küçük kuzen yaralı halde yardım çağırmak için koşarken, Rodion ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 yaşındaki çocuk, kuzenini ayıdan kurtarmak için kendisini feda etti

Kamçatka'daki Lazo isimli küçük bir köyde yaşayan 15 yaşındaki Rodion, 13 yaşındaki kuzeni Boris'le birlikte babasının çalıştığı hava tahmin istasyonunda bulunan saunaya gitmek için yola çıktı. İki çocuk, saunaya ulaşmak için, kış uykusuna yatmak yerine ortalıkta dolaşan ayıların bulunduğu bölgedeki 14 kilometrelik ormanı geçmek zorunda kaldı. Saunaya güvenli bir şekilde ulaşan Rodion ve kuzeni, dönüşte ıssız bir yerde bir ayıyla karşılaştı. Ayı küçük Boris'e saldırırken, onu korumak isteyen Rodion atılıp ayının dikkatini dağıttı. Kolu ve başından yaralanan Boris de yardım çağırmak için hızla koşarak köyündeki itfaiyeye ulaştı.

'BU VAHŞİ OLAY BİR İLKTİ'

Durumu istasyondakilere anlatmasının ardından avcılar Rodion'u bulmak için izleri takip ederek ormana doğru gitti. Ayı aynı yerdeydi, ancak öldürdüğü Rodion'u gömüyordu. Çocuğun kafatasını kırmış ve kaburgalarını parçalamıştı.

Boris ise olanların ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavi görüyor.

İtfaiye şefi Vladimir Voytsekhovskiy "35 yıldır burada çalışıyorum. Hiçbir ayının bir çocuğa saldırdığını hatırlamıyorum. Bu vahşi olay bir ilkti" dedi.

Kamçatka bölgesinde ayılar yiyecek bulmak için köy ve kasabalara iniyor. En son ağustos ayında ayılar 23 yaşındaki bir genci öldürmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.