Hava Durumu

2 askerimizi Pentagon kaçırdı

29 Kasım 2016'da Suriye'nin El Bab kentinde iki Türk astsubayının kaçırılarak şehit edilmesiyle ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile M. Duran Keskin'in tercümanlığını yapan ve olaydan yaralı kurtulan Muhammed H., saldırıyı ÖSO içerisinde Pentagon bağlantılı bir grubun yaptığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2 askerimizi Pentagon kaçırdı

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta terör tehdidine karşı Suriye'nin Cerablus bölgesinden başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekâtı 213 gün canla başla sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 71 şehit verdiği harekât sonucunda PKK ve DEAŞ işgalindeki 2 bin 100 kilometrekarelik alan terörden arındırıldı. Bu harekâtın en zorlu cephesi ise El Bab oldu.  PKK'nın Irak'tan başlayarak Türkiye sınırı boyunca uzanacak terör koridoruna büyük darbe vuran harekâtın en kritik noktası Bab'ta Türk üsleri vuruldu ve farklı saldırılar tertiplenerek Mehmetçik'in ilerleyişi durdurulmaya çalışıldı.  

PENTAGON BAĞLANTILI

El Bab harekâtının sürdüğü dönemde bölgede bulunan 2 Türk astsubayı 29 Kasım günü kaçırılmıştı. Yeni Şafak'ın haberine göre olayın gerçekleştiği gün Türk askerlerinin tercümanlığını yapan Muhammed H., kaçırılma olayında ABD-Pentagon bağlantılı bir tugayın parmağı bulunduğunu söyledi. Muhammed H., yaralı kurtulduğu olayı 'önceden hazırlanmış bir tuzak' diye niteleyerek "Olay günü Kıvanç Kaşıkçı ve Muhammed Duran Keskin adlı komutanlar beni arayarak muhalif bir Arapla görüşeceklerini ve benim de bu görüşmede tercümanlık yapmam gerektiğini söylediler. Giderken bir ÖSO grubundan silahlı kişilerin bulunduğu pikap bize korumalık yaptı" dedi.

KORUMA GRUBU YOKTU

"Kifre'ye giderken bize eşlik eden ve bölgede görev yapan ÖSO tugayına mensup askerler dönüşte bizimle gelmedi. (Bu tugay bölgede Pentagon ile bağlantılı 3 gruptan biri) Kısa bir süre gittik ve Dane köyü kırsalına geldik. Sadece bir bağ evinin olduğu alana geldiğimiz sıra yanımızdan geçen ve üzerinde iki kişinin olduğu bir motorsiklet bizi geçer geçmez ateş açmaya başladı. O an ileride bulunan zeytin ağaçları içerisinden 2 kişi daha çıkarak bize ateş etmeye başladılar."

ÖSO KIYAFETLİ

"Saldırganlar ÖSO kıyafeti giymişlerdi. Kıvanç komutan, 'Bizi tanımadılar, bunlar ÖSO' diye bağırdı ve araçtan indi. O sırada Muhammed komutanın vurulduğunu gördüm. Silahlar aracın arka koltuğundaydı. Yalnızca otomatik tüfeklerden biri Kıvanç komutanın yanındaydı. Ancak aralıksız ateş açmaya devam edildiği için silahları almaya zaman bulamadık. Üçümüz de ön koltukta oturuyorduk."

SAĞ BIRAKMAZLAR

"Araçtan inerek boş olan bağ evine girdik. Kıvanç komutan 'burada kalırsak sağ bırakmazlar, zeytin ağaçlarına doğru koşalım' dedi. Birlikte evden çıkarak zeytin ağaçlarına doğru koşmaya başladık. Birkaç dakika sonra komutanı kaybettim. Ben ayağımdan yaralandım ancak en yakındaki kontrol noktasına ulaşmayı başardım. Ateş durunca Türk üssünü arayıp bize saldırıldığını söyledim"

BURSALI KOMUTAN...

"Bülent Albayrak binbaşı bize 200 metre uzaklıktaki Pentagon grubuna haber verdi. Ancak 15 dakika süren silah seslerine rağmen kimse olaya müdahale etmedi. Saldırıyı haber alan Binbaşı Albayrak'ın talimatına rağmen o noktadan hiçbir asker olay mahalline gelmedi. Ben Pentagon bağlantılı grubun kontrol noktasına geldiğimde telsizden, 'o tercüman sağ kalmamalı' anonsu yapıldı ve ben bunu duydum. Ancak Bülent Albayrak komutan, grubun liderini arayarak, 'ben bölgeye geliyorum, tercüman ben gelinceye kadar kimseyle konuşmayacak ve kimse kendisine dokunmayacak' diye kesin talimat verdiği için bana herhangi bir müdahalede bulunamadılar."

23 GÜN SONRA ŞEHİT

Binbaşı Bülent Albayrak bölgeye ulaştığında Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin kaçırılmıştı. İki askerin DEAŞ tarafından şehit edildiği açıklandı. Albayrak da 23 gün sonra Bab'daki Şeyh Akil Tepesi'nde bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit oldu.

HERŞEYİ ANLATTIM

"Bize ilk saldırı, motosikletteki teröristler tarafından yapıldı. Bu motosikletler Pentagon bağlantılı grubun kontrol noktası tarafından geldiler. Yaşadıklarımızı Türk komutanlara tüm detaylarıyla anlattım. Bir süre beni yanlarına alarak korudular ve sonrasında tüm ÖSO gruplarına kesin talimat verildi. Kesintisiz dakikalarca devam eden silah seslerine rağmen hiç bir müdahalede bulunmayan grubun komutanı defalarca beni istedi ancak ben Türk subaylara, 'beni onlara göndermeyin' dedim, böylece hayatta kaldım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.