Hava Durumu

2 padişah, 10 cumhurbaşkanı gören Bursalı Şükriye Nine'den acı haber!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 107 yaşındaki Şükriye Bayram hayatını kaybetti. Bayram'ın cenaze namazına İnegöl Belediye Başkan yardımcıları da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2 padişah, 10 cumhurbaşkanı gören Bursalı Şükriye Nine'den acı haber!

Hocaköy Mahallesinde ikamet eden Şükriye Nine hayatını kaybetti. 2 padişah, 10 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gören Şükriye Bayram, 107 yaşında evinde hayatını kaybetti. Şükriye Nine en son, 10 Kasım 2019 tarihinde Atatürk'ü anlatmıştı. Geriye ise ondan bu görüntüler kaldı. 

Bayram, ikindi namazına müteakip Hocaköy mahallesindeki camiiden kılınan cenaze namazının ardından Hocaköy kabristanına defnedildi. Cenaze namazına İnegöl Belediye Başkan yardımcıları, aile fertleri ve sevenleri katıldı.

 1913 doğumlu Şükriye Nine Atatürk'ü böyle anlatmıştı:

 "İri biriydi, kafasında kadife bir şapka vardı. O zamanlar ben çalışıyordum. İnegöl'e geldi, ben de kendisini gördüm. O hayatını kaybettiğinde ben 20 yaşlarında falandım. Duydum herkes çok ağladı, insanlar sokağa döküldüler, çok üzüldüler. Bugün o adamın sayesinde rahat rahat evlerimizde oturuyoruz. Bakın hiçbir yerde bir tüfek patlamıyor. Atatürk öldüğünde ağladık, onun için Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okuttuk.

Yunanlılar Kütahya'dan, Eskişehir'den geldiler. İnsanları sürdüler, ben camdan bakıyordum çok korkuttum. Annem hemen beni camın önünden aldı bizlere bir şey yapmasın diye Yunanlılar. Çok zulüm ettiler insanlara Yunanlılar, sonra Atatürk attı onları buradan sürdü. O zamanlar çok fakirlik vardı, çalışmaktan dünyaya bakamıyorduk. Daha sonra Eskişehir'de harp oluyor. Annem ve babam İnegöl'e geliyorlar. Burada yolda çeteler annemin ve babamın önünü kesiyorlar paralarını alıyorlar, sonra da babamı dövüyorlar. Babam bu olaydan 40 gün sonra hayatını kaybetti."

Şükriye Nine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini söylemiş, "Çok bekledim gelirse onu görecem diye. Ama işi çıktı gelemedi. Çok işi var, hangisine bakacak. Allah yardımcısı olsun, ona çok dua ediyorum" diye konuşmuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.